Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

onsdag 9. mai 2012

Nongbua Lamphu - Isaan kultur


                     
Det er kun seks distrikter (amphoe) i provinsen Nongbua Lamphu, og disse er:
 1. (Mueang) Nongbua Lamphu
 2. Na Klang
 3. Non Sang
 4. Si Bun Rueang
 5. Suwannakhuha
 6. Na Wang

                          

Nongbua Lamphu

Jeg var tidligere gift med en jente fra dette distriktet. Og ønsker å vise lesere en del ting.
Det første jeg vil vise er at dette distriktet hadde militærbaser for USA under vietnamkrigen.
  
Innflytelsen som dette distriktet fikk av krigen er synlig den dag i dag.Her kan man se hva som spises av mat i området. Folk er så fattige at dem spiser det meste.Folket er kalt Isaan, Isan og det finnes flere måter å stave dette på.

Udon Thani var under krigen en base for USA. Og virkningene av at hvite menn savnet kvinner. Ble etterhvert en eksport artikkel i dette området.


Her kan du se området fra luften.

Historie:
Byen Nong Bua Lamphu har en lang og interessant historie som går tilbake 900 år. Området ble først kjent som Nong Bua Lamphu Kabkaewbuaban og var et protektorat territorium Krungsrisatana (dagens Laos).

I 1574 den thailandske kongen Maha-dharmaracha og hans sønn (som senere ble kong Naresuan) ledet en militær ekspedisjon til invadere Lan Chang (nå Laos). Langs veien, valgte kong Naresuan området rundt Nongbua Reservoir som et sted å hvile sine tropper og forberede for invasjonen av Laos. Det var her kong Naresuan syk fra små pox og måtte returnere til Ayutthaya. Et skrin ble bygd til hans ære i Nongbua Reservoar til minne om kampanjen og det har blitt en historisk sted.

I 1767 samlet to brødre som het Phra Woa og Phra Ta, som bodde i Vien Tiane, Laos, deres tilhengere og flyktet fra landet. De kom til Thailand og etablerte et fort i Nong Bua Lamphu som ble kjent som «Phra Woa-Phra Ta Camp". Kort tid etterpå tropper fra Vien Tiane invadere Nong Bua Lamphu forble ubebodd i mange år. Men rester av steinmuren som omgir Phra War Phra Ta Camp gjenstår og kan fortsatt sees i dag.

I 1895, under regimet til kong Rama III av Ratanakosin, utnevnt guvernør i Nong Khai provinsen Phrawichay adomkamutaket å gjenoppbygge og omplassere Nakhonkhuenkhan Kabkaewbuaban og byens navn ble endret til "Munag Kamutsaiburiram"

I 1906 utnevnte kong Rama V Phra Wicharnkamutkit til guvernør av den nye byen og skiftet navn til "Muang Nong Bua Lamphu". I 1907 Nong Bua Lamphu ble et distrikt i Udon Thani provinsen.

Udon Thani var en stor provins med en befolkning på over en million mennesker. I samsvar med den føderale regjeringens desentralisering politikk for å fremme bedre offentlig service gjennom mer lokalisering av regjeringen, ble provinsen Udon Thani delt i to provinser. Sriboonreung og Suwan Khuha distriktene slått sammen til den nye provinsen Nong Bua Lamphu 1. desember 1993.

Attraksjoner:
Kong Naresuan den store statuen, som ligger i byen, er reist til minne om den tiden i 1574 da kongen og hans hær stoppet her på vei for å bistå en burmesisk kraft angripe Vientiane.

Wat Tham Suwannakhuha ofte kalles Wat Tham ble bygget i 1572 av en konge av Vientiane. Tempelet ligger i Amphoe Suwannakhuha ca 50 kilometer fra Nong Bua Lam Phu.

Wat Tham Klong Phen, som ligger ved foten av Phu Phan fjellkjeden 13 kilometer fra Nong Bua Lam Phu, er fredelig og ideelt sted for dem som søker mental ro. Tempelet pleide å være meditasjon sted for Phra Akan Luang Pu Khao Analayo som er aktet av thailendere landsdekkende. I tempelområdet er det en hule bolig en eldgammel to møtte tromme, en stein gravert Buddha-bildet og Luang Pu Khao Museum der samling av hans redskaper og en statue av Luang Pu Kao vises for buddhister å se og tilbe.

Erawan Cave er en stor hule i Amphoe Na Klang. Dens inngang er veldig mye høyere enn bakkenivå og kurvet trappegang av 107 trinn opp fra bunnen av bakken til hulen. Interiøret ligner en stor hall, med kapasitet til hundrevis av mennesker. Stalagmitter og stalaktitter skaper en eksotisk skjønnhet. Denne grotten har en åpning på en høy klippe med utsikt over de pittoreske feltene nedenfor.

Noen Wat Pa en eldgammel gudshus på Amphoe Non Sang, antas å ha blitt bygget i den tiden da Røde folket dominerte regionen.

Phu Kao og Phu Phan Kham nasjonalpark ble opprettet i 1985 dekker et område på 322 kvadratkilometer Kilometres. Parken kontor ligger ved vannkanten, sang en del av Ubolratana Dam ved Phu Kham i Amphoe Non. Phu Phan Kham er en fjellkjede som strekker seg fra nord til sør, er at fra Nong Bua Lam Phu til Ubolratana Dam. The Lake fungerer også som en fisk yngleplass og er et populært fiskeområde. Turister kan oppholde seg i camping-området eller i National Parks bungalower.

Phu Kao består av ni fjell. De er rike på flora og fauna. Det er fosser, grotter og stein terrasser. En annen turistmål er Wat Phra Buddha Bat Phu Kao der menneskelige og hjørnetann fotspor knyttet til lokal folklore og inngravert på stein.


Hvordan komme dit:
Med bil
. 1 Ta Highway # 1 Bangkok - Saraburi deretter Highway # 2 Saraburi - Korat - Khon Kaen - Udon Thani, ta Highway # 210 Udon Thani - Nongworsor - Nong Bua Lamphu. 608 km.

2. Ta Highway # 1 Bangkok - Saraburi deretter Highway # 2 Saraburi - Korat - Khon Kaen - Udon Thani, ta Highway # 2109 Khon Kaen - Ubonrat Dam - Non Sang - Nong Bua Lamphu. 559 km.

3. Ta Highway # 1 Bangkok - Saraburi deretter Highway # 2 Saraburi - Korat - Bua Yai, ta Highway # 202 Bua Yai - Chaiyapoom - Phu Kaew - Chumpae - Sri Boon Reung, ta Rv 228 til Nong Bua Lamphu. 584 km.
Med buss
Ta en buss, Bangkok - Udon Thani i Bangkok Northern Bus Terminal Tel. (02) 2710101-5 og deretter Udon Thani - Nong Bua Lamphu.

Med tog
Ta toget, Bangkok - Udon Thani på Bangkok Railway Station Tel. (02) 2237010, 2237020 og ta en buss til Nong Bua Lamphu.

Med fly
Et fly fra Bangkok til Udon Thani er tilgjengelig hver dag, kontakt Thai Airways International Ltd TG-Bangkok, Tel (02) 2800070,2800080 og TG-Udon Thani Tel. (042) 243222,246697. Transport i byen og til distriktene Mini buss i byen og buss til distriktene er tilgjengelige. Folke slaget her er etter erfaringen som jeg har fått. Hele tiden på jakt etter noe bedre. Folkene har utseende som blir bedømt av andre Thaier som:

- Høye kinnbein
- Intet nesebein
- Brede ansikt.

Jeg er selv av den oppfattningen at man ikke skal dømme . Men etter å ha lært av Thaiene i sentrale strøk er jeg i dag enige med dem.

Isaan jenter er direkte farlig å komme ut for.

 Begrunnelsen er at dem i Vietnam krigen utviklet lettere metoder, da for å skaffe seg et levebrød.
Metoden er MENN. Og dem er alltid på jakt etter et bedre tilbud. 

Disse jentene finner du på barer oftest. Og har utviklet et skuespill som er helt utrolig. 
"CATCH A FARANGE" er holdningen.

Når man finner en FARNGE er man sikret . Og utpressingen av den stakkers FARANGEN starter.

Det starter i det skjulte. Ofte kommer presset fra slektninger som ringer kvinnen og krever penger.

Og penger kreves for alt. Og her gjelder gamle regler som Bun Kun.

Bun Kun = Takknemelighetsgjeld, ofte skal kvinnen skaffe penger til famiien. Og det forventes at dette opprettholdes !

Du som gift til en slik kvinne aner ikke det spillet som skjer bak ryggen din.

Kvinner legger seg ut på nettet for å komme i kontakt med Farange.
Se her feks:Alt er svært behagelig den første tiden, men så startet spillet .

Da jeg startet bloggen var det for å gjøre folk oppmerksom på disse type kvinnene. Og hvordan dem driver for å skaffe seg en ny framtid.
Og du som FARANG er deres "ticket out of there ".

 Isaan dialekt kommer fra og er svært lik den Lao språket derfor forstår dette folket laos.

 Og dette bruker dem som et våpen også. Hvis ordinere Thaier hører dem snakker går man over til Lao.
 Da for å skjule hva det snakkes om.


 Isaan er den fattigste regionen i Thailand, på grunn av dårlig jord og værforhold og mangel på utvikling.
Yrker: 85% av befolkningen er risbønder avhengige regnvann landbruk. Andre er kjøpmenn, dag-arbeidere, lærere og andre offentlige ansatte osv., det er lite næring.

Inntektskilder:
I tillegg til sine primære yrker, Isaan folk kommer supplerende inntekter fra følgende kilder.
 • Penger sendt hjem fra slektninger som arbeider i Bangkok eller utlandet (anslått til 5-10% av Isaan befolkningen.)
 • Tobakk eller andre avlinger (vokst etter ris)
 • Husflid - silke veving, kurver
 • Lån fond (gjeld er vanlig)
 
Pengene kommer gjennom utpressing av sin ektefelle. Gjennom ulike herske måter .
Noen av dem jobber selvfølgelig i Norge å sender penger hjem.

Men hvis du har møt en slik kvinne som går bare hjemme, så kan du stole på at hun presser sin ektefelle for penger hjem til Thailand.


Modernisering / Verktøy:
 • Veier innenfor nordøst blir forbedret.
 • Grunnskoleutdanning er tilgjengelig i hele regionen.
 • Kliniske utposter er å utvide til de mindre distriktene.
 • Telefonlinjene er i alle provinsielle capitols og mange distrikt tettsteder. Det er et program for å få minst en mobil telefon i hver landsby.
 • Over 95% av alle landsbyer har elektrisitet. De landsbyboere med elektrisitet i sine hjem snart klarer å kjøpe en TV og et lite kjøleskap.
 • De fleste hjem har nå et toalett med septiktank.
 • De fleste innbyggerne fortsatt være avhengig av hånd-gravde brønner for drikkevann. Store sisterner tanker er allment tilgjengelige.
 • Bottled gass er tilgjengelig, men brukes av et mindretall av landsbyboere. Mest matlaging er fortsatt gjøres med trekull eller brensel samlet i feltene.

Blant kildene til animalsk protein er slanger, iguaner, øgler, frosker, padder, fisk, snegler, krabber felt, alle fugler og deres egg, rotter, mus, de fleste insekter på egg, pupal eller voksne stadier, vill kanin (sjelden), kylling og egg, bøfler, svinekjøtt, oksekjøtt og (i noen få områder) hund. Den vanlige utarbeidelse av mange av disse er å finhakk og stek (kjent som larb) eller lapskaus.
 
Se i video at dem skriver Essan (Isaan)

 Det er nesten ingen meieriprodukter i kosten. Bones og noen greener gi eneste kilde til kalsium. Osteoporose hos eldre kvinner kan sees i nesten hver eneste landsby. Offentlige programmer begynner å gi UHT melk til skolebarn.

  Folk sitter på gulvet og spiser sammen ut av de vanlige boller med voksne menn som regel å spise først. Etter måltidet folk drikker vann ut av en felles fossekallen og vaske stickiness av risen av fingrene.(Se eksempel nedenfor)


Denne videoen er for å vise opplysningene fra nettet.


Shelter: Tradisjonelle Isaan boliger ble laget av hevet trestolpe konstruksjon. Gamle boliger er nøye demontert og videresolgt. Trehus er foretrukket, men på bekostning av tre setter den ut av sortimentet for noen, men de rike eller de som har muligheten til å finne sine egne trær å kutte.

Den nåværende mangel på trevirke har blitt påvirket av de siste regjeringens politikk. Under Vietnam krigen den thailandske regjeringen, under sterk forslag fra vestlige regjeringer, forfremmet storstilt rydding av skog rundt om i landet i et forsøk på å ødelegge for Skjul-outs av kommunistiske opprørere. Mange av de største var i Isaan. På mindre enn 15 år, ble skog i Isaan redusert fra 30% (1973) til 13% (1987.)    

Siden den gang en hel generasjon har vokst opp med en frykt for skogen. Noen mener at banditter og kriminelle fortsatt skjule i tre-innhyllet mørket. En enda større frykt er at av onde ånder som antas å ligge på lur i stammene av gamle trær og gjemme seg i skyggene. Denne kombinasjonen av animistisk frykt og regjeringens politikk har ført til eliminering av mange innfødte skogsområder.

Og dem er ofte voldsom overtroiske, tror på spøkelser hvor hoder flyr av seg selv. Hvis et hus står forlenge tomt flytter spøkelser inn.


Skolebarn bærer uniform på skolen.

De fattigste familiene kan bare råd til å kjøpe en stor antrekk og så sende sine to barn til skolen annenhver dag.  

Scouting antrekk og tilbehør (både gutter og jenter) pluss kroppsøving gym dresser bringe tillegg økonomiske byrder på familiens budsjett. Ironisk de bedre skolene i byene ofte har tillit penger tilgjengelig fra rike sponsorer til å kjøpe studentenes uniformer, bøker og forsyninger, mens de mer trengende avsidesliggende landsby skoler ikke gjør det.


Familie strukturer: Barn er midten av familien. Det primære forhold har en tendens til å være foreldre og barn, vanligvis mor-barn-forholdet. De fleste menn uttrykker liten interesse i sine egne barn og klage hvis deres hustruer gi dem bare døtre. Noen menn har mindre koner andre steder.


Regjeringen sponset familieplanlegging har vært svært vellykket. De fleste familier har bare to barn. Sterilisering ved statlige sykehus er gratis etter det andre barnet.

Den yngste datteren er den som vanligvis gitt ansvaret å ta vare på foreldrene når de blir gamle. Hun vil i sin tur arve familiens hjem.


Og det er her du som Farange kommer inn. Dette heter på Thai - Bun Kun

Hun må oppretttholde sin Bun Kun når hun flytter til Norge. Og Mens hun går på skole for å lære seg språket. Benytter hun seg av herske teknikker for å presse deg som ektemann.

Ofte skal du legge merke til samtaler hun har med familien hjemme. Tolk henne og se når hun forandrer humør. 

Er hun sur etter en samtale, da kan du garantere at hun er utsatt for press.Og deretterblir du utsatt for dette presset

Sosiale Vaner / grupperinger: Den Isaan er en community-orienterte mennesker. De misliker å være alene, men heller bruke masse tid på å chatte sammen. De fleste menn synes whisky uunnværlig for disse tider.
 
I motsetning til amerikanerne, Isaan folk bor tett klynget i landsbyer.. De som bor i boliger ute på markene er vanligvis utstøtte. 

Acculturation til National Society: Distant i landsbyene. For innvandrere flytter til Bangkok er det et ønske om å assimilere for å få gode jobber - men hjemme vil alltid anses Isaan. 


Celebrations / Rekreasjon: Thai nyttår, kjent som Songkran, feires under høyden av den varme årstiden. Isaan mennesker og de i Laos også feire denne festivalen. Opprinnelig en tid til å besøke eldre og velsigne dem med en lekker dryss av lustral vann, har tradisjonen utartet til en tre-dagers nasjonal offentlig dousing. Bøtter med vann blir kastet frem og tilbake fra å passere lastebiler eller veikanten grupper på noen som tør våge videre. Dette følges med en powdering av duftende talkum smurte på ansiktene til deltakerne. Songkran er spesielt populært blant unge mennesker.
 
Et annet viktig feiring er Bun Bang Fai. Denne seremonien populær i Isaan og Laos spesielt, kombinerer animistiske elementer med buddhismen og brahmanismen. Det er egentlig en rakett festival opptatt med å bringe regn gjennom avfyring av hjemmelagde skyrockets og høy-spirited landsby merrymaking som går på to dager.

Andre former for rekreasjon er primært rettet for menn og gutter. Sport involverer fot koordinasjon er populære: fotball, sepak-takra, og thai boksing. Animal kamper er populære spesielt kamphanene og kampfisk. Disse vanligvis innebære gambling 

Utdanning / Type Skolegang: Utdanningssystemet er basert på det engelske systemet. Village barn er pålagt å delta gjennom sjette klasse. I de provinsielle hovedsteder niende klasse kreves. 

Problemer (moral / familie / opprør / etc.): Økonomisk press, gjennom TV og jungeltelegrafen, forsterker en følelse av desperasjon blant landsbyen ris bonde.  

Unge mennesker i dag blir oppmuntret til å gå andre steder for å finne arbeid så lenge de sender penger hjem.  

Problemer resultere når unge mennesker blir sugd inn gjeld eller avhengighet av alle typer, eller returnere hjem uten penger. I verste fall hele familier er enige om å sende sine jenter (og noen nå sende gutter) inn i prostitusjon til Bangkok og andre steder. AIDS og omsorg for de med denne sykdommen er nå en alvorlig nasjonal sak. Pr. 1997 Thailand ble oppført med høyest antall rapporterte tilfeller av HIV i Asia med et anslag på 6% av den thailandske befolkningen mellom 15 og 45 eller 2% av den totale befolkningen. 


 Utenfor (tverrkulturell) Assistanse: Den Isaan folkegruppe regnes som en av de laveste og derfor minst viktig i Thai samfunnet, særlig ved den sentrale Thai.

Forutsetningen om den sosiale flertallet i Thailand er at Isaan er Thai og vil passe (eller gjøres for å passe) i det sentrale Thai sammenheng. Dette gjelder både på nasjonalt nivå og innen kirken.

Gjentatte forsøk (fra Isaan) å forpurre dette arbeidet å bringes i samsvar med nasjonalt nivå har blitt møtt med rask og alvorlig militær gjengjeldelse fra den sentrale thailandske regjeringen. På nivå i kirken denne innsatsen for å homogenisere alle sammen går imot alt noensinne lært om hvordan å nå en bestemt folkegruppe, og dermed har mislyktes. Bare instilling en visjon blant Isaan å nå ut til sin egen krever langsiktig, kulturelt sensitive, Bibelsk basert bistand både fra engasjerte innbyggere og utenforstående. Dette er fortrinnsvis gjort mens han jobbet sammen med de lokale Isaan kontekst

Kvinnene du ser på videoen er Isaan . Disse kommer fra Nord Øst Thailand og søker inn til barer hvor hvite menn oppsøker kvinner.

Disse kvinnene er haier og ikke thaier


Jeg har tidligere lagt ut denne videoen på bloggen. Men en ting kan aldri gjentas for mye


Girlfriend for sale 


   

Jeg vil at leserne av bloggen skal legge merke til kvinnen som legger jentene ut på nettet.
Dette er kvinnen som formidler opplysninger videre. Da om fordeler i de ulike land. 

Skillsmisse kan skje etter 3,5 år. Kontantstøtte, hjelp fra krisesenter.

Det er i den seneste tiden avslørt at flere Isaan kvinner driver med falske beskyldninger mot sin ektemann.Og dette for å få gratis advokat. Dette har gjort at flere krisesenter nå ser nærmere på disse beskyldningene.

Hensikt : Fri advokat på krisesenter og dette rapporteres tilbake til en slik internett kvinne. Hun som legger ut annonse på nettet. Dette er en slik kvinne i hver landsby.
        


The Virgin Trade          

 


   


  
Thai Women, a different portrait

    


Så kan man se at uheldig kar og hans historie Jeg har uttalige slike hitrorier som denne karen har lagt ut på youtube. Jeg ser med en gang at hun er Isaan. Dette på ansiktsformen.Så hvor legger jeg dette ut på bloggen. Jo jeg ønsker å advare menn som ikke har erfaring med Isaan kulturen. Får du en kvinne som er Isaan vil presset bli hardt. Du kan miste hus og hjem.
Og få en skakk kjørt økonomi og vil lide under dette.


Se denne karen som tydeligvis er stolt av jenta.


Jeg liker ikke mange av kommentarene på youtube, men legger ut denne. Da fordi han/hun som skriver dette har 100 % rett i hva dem skriver.

"WOW you must be so proud of her (it) your wife is a dirty Pattaya sewer rat that gets fucked by a 1,000 dirty old tourists a week in the bars."Jeg legger denne ut fordi jg ønsker å vise nesen til kvinnen.

Dette er en Isaan kvinne som har fått fikset nesen sin. Da med sillikon innlegg i nesen.

Hensikt: Skjule at hun er fra Isaan område.


Her ser vi en demo på hvordan disse jentene arbeider. Senere går dette over til å arbeide i barer.

Hvilke annen jobb finnes på hjemstedet.


Denne videoen viser hvordan livet er i Isaan området. Legg merke til musikken. Dette er et kjent tegn på Isaan.

Ofte spilles slik musikk i karaoke barer. Ordinære Thai jenter hører oftest på pop musikk som vi i westen hører på.

Altså, Tegn 1 på isaan - Musikk.


Dette er hva kvinnene ønsker av deg som Farange.

Et slik hus som ovenfor er hva som du vil bli presset for.

Men hvordan har dem det egentlig før du blir involvert med isaan jenta.
Jo slik er hvordan dem har det.


Her kan du se en som har gått skrittet ut med å bygge.

Lite vet karen at han egentlig ikke eier flisa her.

Når skillsmissen kommer, er ranet helt klat.

Hus og alt blir hennes !

Selv om hun ikke har betalt en krone selv.

Jeg vil si dette: Ville du kjøpte et hus i Norge og gitt dette til første jenta du så på gaten 
Du får 1,5 mil i lån og hun får huset i gave hos deg.


Ville du egentlig gjort dette med en Norsk dame?
Svaret er nok NEI, så hvorfor skulle du gjøre det i Thailand.

La deg ikke blindes av disse kvinnene.

Dette er Bun Kun for disse jentene. Ved å plyndre den vestlige mannen . Oppnåelsen av Bun kun nedbetalt er deres mål med ekteskapet.

Og huset er deres pensjon etter ekteskapet.

Mitt råd i dette er helt klart.
Lær deg tegnene på hvordan du avslører isaan kvinner. Gift deg aldri med en slik kvinne.

Finn kvinner som har utdannelse og er selvstendig. Da fordi du blir underhoder for henne og hennes familie .

Det er kvinner å finne i Thailand som ikke er slik Isaan kvinner er. Men du finner dem ikke på barer, eller er lettvindt å finne.

Isaan kvinner er det enkleste i verden å finne. Gå på nærmeste bar . Og her finnes bare slik jenter.

Unngå disse for alt i verden.

Les mer om Isaan her.

http://www.thaiworldview.com/lao/isan5.htm


Kilder: http://www.thaicov.org/thailand/isaan.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS