Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

mandag 25. juni 2012

Kjempekonflikt i buddhist-menighet

Beskyldningene hagler om pengerot og surr med medlemslister i en av Norges største buddhistmenigheter.

 

 AVVISER PÅSTANDENE:   Styreleder i Den thailandske buddhistmenigheten i Norge Pannee Srisupan er oppgitt og trist på grunn av striden som pågår. Hun håper krangelen snart kan legges død. Foto: Lars Thorvaldsen
AVVISER PÅSTANDENE: Styreleder i Den thailandske buddhistmenigheten i Norge Pannee Srisupan er oppgitt og trist på grunn av striden som pågår. Hun håper krangelen snart kan legges død. Foto: Lars Thorvaldsen
(Dagbladet): - Dette er veldig trist. Vi ønsker ikke å være uvenner med noen, sier Pannee Srisupan til Dagbladet.

Hun er styreleder i Den thailandske buddhistmenigheten i Norge med rundt 4500 medlemmer der det nå foregår en opprivende og langvarig konflikt om pengerot og medlemsurr.

For sine 4500 medlemmer mottar menigheten i underkant av fire millioner i støtte hvert år.

- Jeg ble drapstruet

Konflikten startet i fjor etter at Sven Espeland og noen kamerater hadde hjulpet til med noen praktiske utbedrelser ved menighetens tempel på Frogner, noen kilometer nord for Oslo. Deres forbindelse til menigheten er ektefellene som er medlemmer.

Mens menigheten hadde forståelsen av at arbeidet foregikk vederlagsfritt, mener kameratene at de har krav på penger etter arbeidet. Nå ønsker Espeland å fortelle om konflikten fordi han føler situasjonen er i ferd med å gå ut av kontroll.

- Jeg ble på et punkt drapstruet. Nå er jeg engstelig og går ikke til ro om kvelden før jeg har tatt en rekke forholdsregler. Jeg føler meg personforfulgt, sier Sven Espeland til Dagbladet.

Bråk

Sammen med vennene mener Espeland at menigheten ikke fungerer som den skal. De mener at det er et hemmelighetskremmeri rundt det som foregår.

-  Det er ting som ikke skal ut. Vi spør hvor ikke ubetydelige beløp har tatt veien. Vi mener det er surr både med pengene og medlemslistene og vil ha etterforskning, sier Espeland.

Trist

Tempelet på Frogner ble bygget i 2007. Etter hvert oppdaget kameratene at det var branntekniske mangler ved bygget. En brannteknisk rapport laget av Norconsult AS slo seinere fast at bygget hadde 17 store og små avvik.

Styreleder Srisupan mener at dette blir brukt mot dem.

- Sven Espeland truet med at tempelet måtte stenges. Da skreiv jeg ordtaket «sannheten lever, men dem som snakker sannheten kan dø av det». Jeg forstår ikke at han oppfattet dette som en drapstrussel. Men da ber jeg om unnskyldning, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at både hun og medlemmene er slitne og triste på grunn av påstandene, som hun mener er tatt helt ut av lufta.

- Våre regnskaper er godkjent av revisor og videresendt Buddhistforbundet. Og de ligger ute på våre nettsider. Medlemslistene sjekkes jevnlig av koordinator i samarbeid med Buddhistforbundet, sier hun.

- Dette er en frivillig organisasjon og ingen i styret eller arbeidsgruppa har mottatt betaling, sier Srisupan til Dagbladet.

Avventer

Forstander i Buddhistforbundet Egil Lothe synes ikke noe om det som foregår.

- Dette er selvfølgelig en alvorlig sak. Vi har fått orientering fra foreninga om situasjonen og ønsker å komme til bunns i dette. Tilbakemeldingen fra de jeg har snakket med er at de er triste og leie over at det kommer slike påstander og at dialogen er såpass dårlig.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS