Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

fredag 29. juni 2012

Retired In Thailand and Loving It

Fant en blogger som er pensjonert i Thailand.

Kikk innom bloggen hans.

THAILAND INNFØRER SKATTEPLIKT FOR ALLE UTENLANDSKE PENSJONISTER

KOSTBART Å BLI TATT FOR SKATTEUNNDRAGELSER
I THAILAND

Det hersker en stor uvitenhet  blant norske pensjonister i Thailand om beskatningsreglene i ”Smilets Land”. Skyldes dette slendrian fra den norske skatteetatens side, eller er dette uttrykk for at folk ikke bryr seg om å sette seg inn i lover og regler  her i landet? I prinsippet er alle som er ”globalt skattepliktige i Thailand” potensielle skattebetalere. For å være skattepliktig i Thailand betyr at manskal man ha bodd her i minst 183 dager i et regnskapsår. Skatteåret i Thailand er det samme som i Norge, fra 1.1. til 31.12. At man tror ”fiscal” betyr at man kan flytte datoer utover regnskapsåret, er altså feil !
De som overvar skattekonferansen i Pattaya, ca. 90 norske pensjonister (av mer enn 120 forhåndspåmeldte !) tyder på at pensjonistene i Thailand ikke ser alvorlig på trusselen fra Revenue Department om generell beskatning for alle pensjonister, uansett hjemland, som vil bli utsatt for ”skattespøkelset” i løpet av kommende halvår.
Foto: Roger M. Larsen
Emigrant1`s leder Arthur Sandberg forklarer bakgrunnen for initiativet som ble tatt overfor Revenue Department
- og som altså resulterte i dette orienteringsmøtet. Neste steg blir å komme i forhandlinger med politisk ledelse
for beskatning i Thailand i samråd med Revenue Department for å rette søkelyset mot de progressive tabellene
som RD bruker for skattlegging, samt fradragspostene i P.N.D. 91. (Foto: Roger M. Larsen)
Å være ”globalt skattepliktig i Thailand”, trenger ikke bety at man tvinges til å betale skatt her. Men man er pliktig til å oppgi sine pensjoner , og hvor mye man har brakt inn i Thailand. Beløpet man blir skattlagt for i Thailand, er KUN ubeskattede beløp (offentlige pensjoner) som i løpet av et skatteår er brakt inn i landet. Beløpet skal avregnes mot pensjonsgrunnlaget i Norge – og dermed fremkommer skatten man skal betale i Thailand og i Norge. Husk at det ikke gis noen fradrag for beløpet som gjenstår i Norge!
Dette vanskeliggjør skatteplanlegging ved at pensjonisten bare tar en del av sin pensjon til Thailand, mens resten blir overført til norsk bankkonto og beskattet i Norge. Skattesatsen i Norge for skattemessig utflyttede er 15 % flat skatt.
Det er laget et system for refusjon av kildeskatt ved at pensjonisten betaler sin skatt i Thailand. Medlemmer av Emigrant1 som ikke har mottat denne utreningen (”Kokeboken”) får den tilsendt pr. e-post ved å sende en mail til  info@emigrant1.org

THAIENE HAR PÅLEGG
fra det internasjonale pengefond (IMF) om å starte alminnelig beskatning i landet, ikke bare av utlendinger, men også av egne lands borgere med inntekter over et minstenivå. Uten at dette skjer, vil ”Smilets Land” ikke tas inn i ”det gode selskap” av økonomisk samarbeidsende stater. Det er således ikke avgjørende at norske pensjonister blir skattlagt – i verdenssammenheng har  Thailand vært betraktet  som et ”skatteparadis”. Av landets ca. 65 milioner innbyggere, er det bare registrert ca. 2,3 millioner skattytere i landet, inklusive bedrifter og bedriftseiere !

IKKE LØNNSOM SKATTEPLANLEGGING
Gjennomsnittspensjonen for norske pensjonister bosatt i Thailand er i dag noe over 190 000 NOK.
For en enslig, vil fradraget normalt være ca. 160 000 THB – av en pensjon på 1.007.000.- THB (kurs 5,3).
Skattegrunnlaget er da 847 000 THB som etter den progressive beskatningsskalaen gir en samlet skatt i Thailand på ca. 100 000 THB (ca.  18.900 NOK).
Med en pensjon på NOK 400 000.- hvor man bringer inn NOK 200 000.- til Thailand, og la de øvrige NOK 200.000.- beskattes i Norge,  oppstår et ”snodig” regnestykke. Mens en pensjonist bosatt i Norge – med en pensjon på 200 000 NOK blir skattefri – må pensjonisten som bor i Thailand betale 15 % skatt hvis han/ hun er skattemessig utvandrfet fra Norge !
Av beløpet på 200 000 NOK i Thailand (1.060.000 THB) vil man, etter ”normale fradrag” sitte igjen med et skattegrunnlag på 900.000.- THB. Dette gjelder en enslig, uten andre fradrag enn de faste, ordinære fradragene som utgjør ca. 160 000 THB.
Dette beløpet vil variere, avhengig av om man er gift med thai, om man har en kostbar forsikring, om man har barn (felles eller adopterte) under 20 år, om man har svigerforeldre (man kan få fradrag for inntil 2 svigermødre hvis man kan bevise at man har vært gift tidligere, og at den første hustruen er død.
lederne for skattekonferansen
Ledere fra Revenue Department i Bangkok redegjorde grundig for nye skatteregler. Ikke bare for norske pensjo-
nister, men om skatteplikt for alle utenlandske pensjonister og arbeidstakere som enten får pensjoner eller inntekter
overført til Thailand. Leder for konferansen, kontorsjef / juridisk ansvarlig Yarika Ruangsiri i midten

Ved å betale norsk kildeskatt med 15 % ville skattebeløpet til Norge være NOK 30.000.-. Ergo har man ”litt å gå på” for å betale forsikringer etc. I Thailand med en slik pensjon. Men det viser seg at når man passerer 67 år, så øker premien for å være forsikret så mye at det kun er folk med svært høye pensjoner som kan ha sykehusforsikring.
Vurderingen av medlemsskap i Folketrygden må vurderes av den enkelte. De som har startet tidlig å betale private helse-/ sykehusforsikring vil slippe realtivt rimelig unna alderstilleggene, men nytegning i en alder av f.eks. 65 år er langt dyrere enn om man tegnet forsikringen før fylte 60.
Hvis pensjonen er netto på 1.800.000.- (NOK 340.000) blir regnestykket det samme, men tallene annerledes. Vi forutsetter da at hele beløpet overføres direkte fra NAV til konto i thailandsk bank.
THB 150.000 – 500.000.- 10 % skatt THB 35.000.-
THB 500.000 – 1.000.000.- 20 % skatt THB 100.000.-
THB1.000.000 – 1.800.000 30 % skatt THB 240.000.-
Skatt tilsammen THB 375.000.- (NOK 70.750.-)
Ved å betale kildeskatt av dette beløpet med 15 % ville kildeskatten i Norge utgjøre NOK 51.000.-.
Dette viser altså at folk med høye pensjoner ikke anbefales å ta inn hele pensjonen til Thailand, men dele den opp,  og betale 15 % kiildeskatt i Norge.
Progresjonsgrensen på 30 % gjelder opp til 4 mill. THB (ca. NOK 755.000). Har man pensjon på over 4 mill. er skattesatsen på 37 % (dette er normalt ingen som har).
Både innslagpunktet på 150 000 THB (som ikke gir noen pensjonist rett til helårsvisum i Thailand), eller øverste skattesats på 37 % bare vil gjelder for en mikroskopisk del av pensjonistene (Gro Harlem Brundtland ville kanskje komme inn i denne gruppen om hun bodde i Thailand...)
Denne inkonsekvensen i den thailandske pensjonsbeskatningen vil bli tatt opp på et møte med Revenue Department og politisk ledelse i departementet i nær fremtid.

SEND INN EGENERKLÆRING
I forbindelse med skattekonferansen, hadde Emigrant1 utarbeidet en erklæring med personnavn, adresse, personnnr. og datering som var forelagt Skatt Nord på forhånd.
Denne egenerklæringen kan fås ved henvendelse til info@emigrant1.org
Egenerklæringen kan enten sendes pr. post eller pr. telefax til Skatt Nord (aller helst begge deler, for sikkerhets skyld).
Innlevering av denne egenerklæringen, vil  gjøre at pensjonisten tildeles frikort for kildeskatt i Norge for skatteåret 2012.

BETALING AV SKATTEN I THAILAND
I tidsrommet 1.1. – 31.3. skal skatten for 2011 betales inn til Revenue Department. Emigrant1 har her fått til en ordning ved at det skal holde at pensjonisten oppsøker RD èn gang, for innlevering av dokumentasjon for beskatning (bankbok eller kontoutskrift med bekreftelse fra norsk bank om sum overført til Thailand, og eventuelt innkvittert beløp på thailandsk bankkonto. Pensjonisten skal da gjøre et personlig overslag over inntatt beløp til Thailand (ca. beløp, med datering og underskrift) i dokumentet P.N. 1. Deretter foretar funksjonæren ved RD utfylling av dokumentet P.N.D. 91 hvor registrert beløp, sammen med fradrag fremkommer. For pensjonister med ”company”, skal også dokumentet P.N.D. 90 utfylles.
Etter ca. 10 dager vil pensjonisten kunne hente sitt ”Income Tax Payment Certificate” som skal vedlegges den norske selvangivelsen som kommei april, og som skal innsendes før 1. mai 2012.
kaffepause og diskusjon
"Kaffe og røyk" og prat om dagens tema som tydeligvis var ukjent stoff for majoriteten av de fremmøtte. De som
har drevet skatteplanlegging med å etterlate en del av pensjonen i Norge, får seg en overraskelse når det nye skatte-
regimet trer i kraft. 15 % kildeskatt i Norge for alle som har tatt skattemessig utflytting, pluss beskatning med 18 %
årlig for de som ikke frivillig lar seg registrere hos Revenue Department. (Foto: Roger M. Larsen).


RYKTE- OG SPEKULASJONSFLOM
 Hvem det er som har satt ut rykter i Thailand om at Emigrant1 har noe å gjøre med innføring av kildeskatt på pensjoner, har vi ikke sikker formening om. Men tilfelle er at dette rykte har vært spredt av ryktemaktere og/ eller  uvitende personer med ett for øye; å skade Emigrant1`s omdømme.

PÅSTANDER OM AT EMIGRANT1 HAR HATT NOE Å GJØRE MED INNFØRING AV KILDESKATT, ER ALTSÅ SÅ DUMT AT DET IKKE ANSEES NATURLIG Å BESVARE !
Emigrant1 ble etablert 2 måneder etter at Stortinget hadde vedtatt loven om kildeskatt på pensjoner med Kongen i statsråd den 06.03. 2009. På dagen to måneder senere, 06.05. 2009  ble Emigrant1 formelt stiftet.
Nåværende leder overtok lederrollen i midten av januar 2010 grunnet alvorlig sykdom hos daværende leder  – og altså etter at kildeskatten var iverksatt i Norge.  Ved generalforsamlingen i august i år ble leder og øvrig styre enstemmig gjenvalgt.

Tror Idar Vollviks Thailand-eventyr vil svi på pungen

Pensjonister lever billigere i utlandet

Pensjonister lever billigere i utlandet

Publisert: 06.03.2007

Mange norske pensjonister flytter til utlandet. I tillegg til et varmere klima, får de også en bedre økonomi ved å rømme Norge.

Spania og Sverige er de desidert mest populære landene. Men også lavkost-land som Thailand og Tyrkia opplever økt tilflyttning fra norske pensjonister.

Bra klima, god økonomi

Finansdepartementet har beregnet hvor mye bedre økonomisk stilt du vil være i Sverige, Spania og Thailand.

I Thailand vil en norsk pensjonist ha 4,65 ganger så stor kjøpekraft som i Norge. Det betyr at du får 4,65 ganger så mye varer og tjenester for pengene dine som i Norge. I tabellen under har vi omregnet dette til prisnivå.


Mindre skatt i Thailand

En norsk pensjonist i Thailand må bruke 19 % av bruttoinntekten til skatter og avgifter. Tilsvarende tall for Norge er 40 % og for Spania 33 %.

I Sverige må pensjonisten faktisk ut med mer skatt og avgifter enn i Norge - hele 45 % av bruttoinntekten.


I tabellen under ser du prisnivået i de ulike landene i forhold til i Norge:



Tilbakebetaling av skattetrekk – pensjonister bosatt i Thailand

Tilbakebetaling av skattetrekk – pensjonister bosatt i Thailand

Artikkel, 10. januar 2012 Del/tips Utskriftversjon Lytt til tekstenLytt til teksten
Pensjonister som er bosatt i Thailand og som skal levere selvangivelse og betale skatt i Thailand, kan nå søke om å få utbetalt den skatten de har betalt i Norge i 2011.
Dette gjelder deg som skal levere selvangivelse til thailandske skattemyndigheter før 31. mars 2012. Du kan søke om å få utbetalt den skatten du har betalt i Norge i 2011. Beløpet du får tilbakebetalt kan du benytte til å betale skatten i Thailand samtidig som du leverer selvangivelsen.
Når du søker om å få utbetalt trukket skatt, må du legge ved en egenerklæring hvor du bekrefter:
  • at du har oppholdt deg i Thailand i minst 180 dager i 2011
  • hvilket beløp som vil bli oppgitt til beskatning i Thailand i den thailandske selvangivelsen
  • at utbetalingen er en forutsetning for at du skal kunne innbetale den thailandske skatten samtidig som du leverer selvangivelse til thailandske skattemyndigheter

Du må også opplyse:
  • ditt fødselsnummer
  • din korrekte postadresse i Thailand
  • hvem som utbetaler pensjonen
  • hvor mye skatt som er trukket. Du må legge ved kopi av dokumenter som viser utbetalt pensjon og trukket skatt
  • hvilken bankkonto beløpet skal settes inn på. Du må oppgi IBAN for din konto (International Bank Account Number) og BIC (SWIFT-adresse) for din utenlandske bank (din bankfilial)

Du må også legge ved en bekreftet kopi av pass (eller annen legitimasjon med bilde) og dokumentasjon som viser at du er eier av kontoen eller har disposisjonsrett til den.
Hvis du ikke kan legge frem de opplysningene som er nevnt ovenfor, kan du gi skattekontoret fullmakt til å innhente opplysninger om trukket skatt og bankkonto fra pensjonsutbetaler. Trukket skatt vil da bli utbetalt til samme konto som du får pensjonen på.
Vi gjør oppmerksom på at du ikke får rentegodtgjørelse når trukket skatt blir utbetalt ut før skatteoppgjøret.
Alle søknader om tilbakebetaling av trukket skatt skal sendes til:
Skatt nord
Postboks 6310
NO – 9293 Tromsø
Tlf. fra utlandet: +47 22 07 70 00
Tlf. fra Norge: 800 80 000
e-post skattnord@skatteetaten.no

Kildeskatt på pensjon – personer bosatt i Thailand

nformasjon til deg som bor i Thailand og får pensjon fra Norge som beskattes etter reglene om kildeskatt på pensjon
Personer som ikke er skattemessig bosatt i Norge, skal betale skatt på pensjon som utbetales fra Norge. Skatten er 15 prosent av brutto pensjon og den som utbetaler pensjonen skal trekke skatt.

Kildeskatten på pensjon omfatter:

  • grunn- og tilleggspensjon fra folketrygden
  • offentlige tjenestepensjoner
  • private tjenestepensjoner
  • andre private pensjoner

Det gjelder følgende unntak fra skatteplikten for personer bosatt i Thailand:

  • Personer som kan dokumentere at de er bosatt i Thailand etter skatteavtalen mellom Norge og Thailand, har krav på skattefritak når de kan dokumentere at pensjonen er beskattet i Thailand.
  • Personer som ikke har opptjent pensjonspoeng i den norske folketrygden skal ikke betale skatt av private tjenestepensjoner, andre private pensjoner og krigspensjon.

Skatteavtalen med Thailand

Etter skatteavtalen mellom Norge og Thailand artikkel 18 skal pensjon bare beskattes i det landet mottakeren er bosatt. Når norsk pensjon er skattepliktig i Thailand etter denne bestemmelsen, skal Norge unnta pensjonen fra beskatning. Skattefritaket i Norge er imidlertid begrenset til den del av pensjonen som er beskattet i Thailand.
Skattefritaket i Norge gjelder bare den delen av pensjonen som er beskattet i Thailand. Dette følger av skatteavtalens artikkel 23 nr. 3 e. Her står at når det følger av skattereglene i Thailand at det bare er det beløp som er overført til Thailand, som er skattepliktig der, skal skattefritaket i Norge bare gjelder den delen av inntekten som er beskattet i Thailand. Det fremgår av informasjonen på nettsiden til thailandske skattemyndigheter - www.rd.go.th/publish/6045.0.html - at personer som er skattemessig bosatt i Thailand bare er skattepliktige i Thailand for inntekter fra utlandet i den utstrekning inntekten faktisk blir overført til Thailand. Dette er også bekreftet av det thailandske finansministeriet.
Det er bare personer som kan dokumentere både: 
  • at de er skattepliktige i Thailand som bosatt der og
  • at den norske pensjonen er beskattet i Thailand
som kan få skattefritak etter skatteavtalen.
Det kreves derfor fremlagt en bostedsbekreftelse (Certificate of Residence) fra thailandske skattemyndigheter som uttrykkelig bekrefter at personen er skattemessig bosatt i Thailand etter skatteavtalen med Norge. Det kreves også fremlagt et ”Income Tax Payment Certificate” fra thailandske skattemyndigheter som bekreftelse på at det er betalt skatt i Thailand.
Personer som ikke kan dokumentere både at de er bosatt i Thailand etter skatteavtalen og at hele eller deler av pensjonen er beskattet i Thailand, er skattepliktige i Norge for pensjonen.

mandag 25. juni 2012

Thailand.no

Ny lenke til info side om thailand

Skal du til Thailand - Da bør du ta vaksiner

Tips.

 

Toaletter:


Det finnes to ulike ord for toalett på thai: hong nam and soo-ka.

Toilet: soo-kaa (over) og rene toaletter: hong nam sa-art ( til høyre)

Jeg bruker alltid å kjøpe med meg sprit gele. 

Videre er mange toalett i thailand uten såpe og do papir.

Thaiene bruker ikke papir til å tørke seg slik vi gjør i Norge,dem vasker seg bak etter hvert besøk på do. Papir brukes kun til å tørke seg for vannet når man vasker seeg bak.

Så tips 2.

Ta med deg eller kjøp enkle tørk for toalettbesøk. Ha dette i en bag når du farter rundt.

 Dette kan du kjøpe på 7eleven i Thailand.

 

Når du er ferdig, er min anbefaling at du kjøper små flasker på apoteket i Norge. 

På disse fyller du såpe.

Såpen har du i bagen, da fordi mange steder er det ikke såpe. Slik at man vasker seg med medbrakt såpe.

Videre spriter jeg hender etter hvert besøk på do.

Jeg spriter også hender når jeg skal spise noe.

Renhold er noe som hindrer mange feriemage osv.

Tips 3.

Lukk alltid koffert når den står på hotellet. Det er også lurt å ha en stor pose feks en slik du får på flyplassen .

Når du ikke bruker koffert , trekkes plast posen over koffert.

Hensikt: Hindre småkryp i å komme i koffert.Og dermed hindre at du får med deg hjem i huset noen som burde vært i Thailand.

 

 
Du kan på noen steder støte på denne toalet-typen i Thailand, men på alle hoteller finnes det vestlige vannklosetter slik vi kjenner hjemmefra.

 
Dette skiftet vil du trolig støte på. Det forteller at toalettbesøk koster 3 baht og dusj koster 10 baht

 

Vaksiner:


Det kreves ingen spesielle vaksiner ved innreise til Thailand for opphold i sentrale strøk og typiske turistområder.Men det er anbefalt at man beskytter seg mot hepatitt A, difteri og malaria i områder hvor dette kan forekomme.

Det er liten risiko for matforgiftning på spisesteder og hoteller, men vær litt obs på mat fra gatemarkeder.
Ta alltid de vanlige forholdsregler; unngå melkeprodukter (majones, dressing etc.).
Svært god håndhygiene er absolutt. Pass på åpne rifter og sår, f.eks. myggstikk. Alle bakterier og betennelser "trives" godt i varmen.

Ha aldri ubeskyttet sex i Thailand med fremmede. Det er stor fare for HIV-smitte hos begge kjønn.

Malaria
Malaria finnes i fjell- og skogsområder langs grensen til Myanmar og Kambodsja.
Malaria-eksperter i Thailand anbefaler ikke forebyggende behandling.
I stedet foreslår de bra beskyttelse i form av effektivt myggmiddel (yah tah gahn yoong), bruk av moskitonett (moong) og å bruke langermede skjorter og langbukser når man skal ut på kvelden.
De som tilbringer lengre tid i malarisutsatte områder bør overveie å ta malariavaksiner.


Mørk rød: Mulig risiko for malaria
Lys rød: Liten fare for malaria

Anbefalte vaksiner



Minimal risiko
Kortidsreisende, under 1 uke. Foretningsreisende eller annen reise utelukkende til storbyer. Overnatting på hotell.
  • Difteri
  • Hepatitt A
  • Tetanus (stivkrampe)
Moderat risiko
Kortere reiser, 1-3 uker, av typen charterreiser. Med overveiende opphold i storbyer, men med turer til landdistriktene. Ikke overnatting utenfor større hoteller, lengre varende fotturer på tvers av landskapet eller opphold og reise under særlig primitive forhold.
  • Difteri
  • Hepatitt A
  • Tetanus (stivkrampe)
Maksimal risiko
Reisende på lengre varende eller gjentagne reiser med uttalt eksposisjon. Som eksempler kan nevnes: Individuelt reisende som reiser under mer primitive forhold, innvandrere på familiebesøk, samt kortere (<6 mnd.) utstasjonering.
  • Difteri
  • Hepatitt A
  • Hepatitt B
  • Japansk hjernebetennelse (encefalitt)
  • Tetanus (stivkrampe)
  • Tyfoidfeber
Langtidsreisende
Ved langvarig individuell reise (>6 mnd.) eller utstasjonering kan det anbefales at vaksinasjonene anført under maksimal suppleres med en eller flere vaksinasjoner.
  • BCG (Calmette)
  • Difteri
  • Hepatitt A
  • Hepatitt B
  • Japansk hjernebetennelse (encefalitt)
  • Rabies
  • Tetanus (stivkrampe)
  • Tyfoidfeber

Kjempekonflikt i buddhist-menighet

Beskyldningene hagler om pengerot og surr med medlemslister i en av Norges største buddhistmenigheter.

 

 AVVISER PÅSTANDENE:   Styreleder i Den thailandske buddhistmenigheten i Norge Pannee Srisupan er oppgitt og trist på grunn av striden som pågår. Hun håper krangelen snart kan legges død. Foto: Lars Thorvaldsen
AVVISER PÅSTANDENE: Styreleder i Den thailandske buddhistmenigheten i Norge Pannee Srisupan er oppgitt og trist på grunn av striden som pågår. Hun håper krangelen snart kan legges død. Foto: Lars Thorvaldsen
(Dagbladet): - Dette er veldig trist. Vi ønsker ikke å være uvenner med noen, sier Pannee Srisupan til Dagbladet.

Hun er styreleder i Den thailandske buddhistmenigheten i Norge med rundt 4500 medlemmer der det nå foregår en opprivende og langvarig konflikt om pengerot og medlemsurr.

For sine 4500 medlemmer mottar menigheten i underkant av fire millioner i støtte hvert år.

- Jeg ble drapstruet

Konflikten startet i fjor etter at Sven Espeland og noen kamerater hadde hjulpet til med noen praktiske utbedrelser ved menighetens tempel på Frogner, noen kilometer nord for Oslo. Deres forbindelse til menigheten er ektefellene som er medlemmer.

Mens menigheten hadde forståelsen av at arbeidet foregikk vederlagsfritt, mener kameratene at de har krav på penger etter arbeidet. Nå ønsker Espeland å fortelle om konflikten fordi han føler situasjonen er i ferd med å gå ut av kontroll.

- Jeg ble på et punkt drapstruet. Nå er jeg engstelig og går ikke til ro om kvelden før jeg har tatt en rekke forholdsregler. Jeg føler meg personforfulgt, sier Sven Espeland til Dagbladet.

Bråk

Sammen med vennene mener Espeland at menigheten ikke fungerer som den skal. De mener at det er et hemmelighetskremmeri rundt det som foregår.

-  Det er ting som ikke skal ut. Vi spør hvor ikke ubetydelige beløp har tatt veien. Vi mener det er surr både med pengene og medlemslistene og vil ha etterforskning, sier Espeland.

Trist

Tempelet på Frogner ble bygget i 2007. Etter hvert oppdaget kameratene at det var branntekniske mangler ved bygget. En brannteknisk rapport laget av Norconsult AS slo seinere fast at bygget hadde 17 store og små avvik.

Styreleder Srisupan mener at dette blir brukt mot dem.

- Sven Espeland truet med at tempelet måtte stenges. Da skreiv jeg ordtaket «sannheten lever, men dem som snakker sannheten kan dø av det». Jeg forstår ikke at han oppfattet dette som en drapstrussel. Men da ber jeg om unnskyldning, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at både hun og medlemmene er slitne og triste på grunn av påstandene, som hun mener er tatt helt ut av lufta.

- Våre regnskaper er godkjent av revisor og videresendt Buddhistforbundet. Og de ligger ute på våre nettsider. Medlemslistene sjekkes jevnlig av koordinator i samarbeid med Buddhistforbundet, sier hun.

- Dette er en frivillig organisasjon og ingen i styret eller arbeidsgruppa har mottatt betaling, sier Srisupan til Dagbladet.

Avventer

Forstander i Buddhistforbundet Egil Lothe synes ikke noe om det som foregår.

- Dette er selvfølgelig en alvorlig sak. Vi har fått orientering fra foreninga om situasjonen og ønsker å komme til bunns i dette. Tilbakemeldingen fra de jeg har snakket med er at de er triste og leie over at det kommer slike påstander og at dialogen er såpass dårlig.

 

Tilbake til Vietnam

  • USAs fungerende forsvarsminister Leon Panetta taler til mannskapet på USNS Richard E. Byrd i Cam Ranh Bay i Vietnam 3.juni.
    FOTO: AFP

 

Tilbake til Vietnam

Kinas voksende makt gjør at flere land igjen åpnet porten for amerikanerne.
For å møte utfordringen fra et alt mektigere Kina, vurderer amerikanerne nå å børste støvet av flere baser de bygde i Sørøst-Asia under Vietnam-krigen. Det skriver Washington Post.
USA forlot eller ble kastet ut av disse basene for flere tiår siden, men i kjølvannet av Kinas storstilte opprustning, samt Bejings fornyede krav om omstridte landområder i regionen, har Vietnam, Filippinene og Thailand åpnet portene for amerikanerne.
Som ikke har latt seg be to ganger. De siste ukene har amerikanske forsvarstopper pendlet over Stillehavet for å blåse liv i gamle allianser - og for å etablere nye.

Filippinene, Thailand og Vietnam

Pentagon har blant annet intensivert samtalene med Thailand om å opprette et regionalt nødhjelpssenter på U-Tapao-basen, hvorfra amerikanske bombefly opererte på 60- og 70-tallet.
Amerikanerne har også varslet et større nærvær i thailandsk farvann, og de har også foreslått å innlede felles flygninger for å overvåke handelsruter og militær bevegelse i området.
I nabolandet Vietnam ble fungerende forsvarsminister Leon E. Panetta nylig den høyestrankede amerikanske tjenestemannen som har besøkt fly- og sjøbasen i Cam Ranh-bukten siden krigen.
Ifølge Washington Post likte Panetta det han så: «Her finnes det et enormt potensial», lød konklusjonen.
Pentagon ønsker dessuten en større nærvær i Filippinene, der den største amerikanske basen i Asia lå en gang i tiden.

Stegvis opptrapping

Hittil har den amerikanske opptrappingen vært stegvis, gjennom havnebesøk og felles militærøvelser. Ifølge Washington Post er håpet at dette på sikt vil føre til en mer varig og utvidet amerikansk tilstedeværelse i området.
Flere tjenestemenn avisen har snakket med, understreker samtidig at USA ikke ønsker å «re-okkupere» sine gamle baser i Sørøst-Asia. De har heller ikke råd til å bygge nye. Målet er at USA skal kunne operere fra disse basene som «gjester», skriver avisen.
- Jeg drasser ikke rundt på en sekk full av amerikanske flagg jeg skal plante overalt, sa forsvarsjef Martin E.Dempsey etter å ha besøkt Thailand, Filippinene og Singapor i starten av juni.
- Vi ønsker et partnerforhold til våre allierte, med en roterende militært nærvær som gjør det mulig å bygge opp en felles evne til å realisere felles interesser.

Ingen oppdemming

Obama-administrasjonen har vært tydelig på planene for Sørøst-Asia ikke er noen oppdemmingspolitikk overfor Kina, som har skremt flere av sine naboland med en stadig mer fremoverlent utenrikspolitikk. Beijing har blant annet gjort krav på omdiskuterte områder i det ressursrike Sørkinahavet og Østkinahavet.
Det amerikanske nærværet i Sørøst-Asia er først og fremst ment å skulle beskytte viktige handelsruter, forsikrer Pentagon.
Men flere analytikere Washington Post har snakket med, tolker opptrappingen som et amerikansk forsøk på å betrygge allierte om USA ikke vender dem ryggen og samtidig bygge opp en motvekt til Kina.
- Dette er en langvarig trend. Washington gjør det de kan med de midlene de har til rådighet, sier Patrick M. Cronin i Center for a New American Security, en amerikansk tankesmie med tette bånd til administrasjonen.

Kina følger med

Ifølge Washington Post er Kina skeptiske til utviklingen. For eksempel har ikke amerikanerne sagt noen ting om hvor store og hva slags styrker som skal utplasseres på den nevnte U-Tapao-basen i Thailand.
Og tvilen rundt USAs hensikter blir ikke mindre når Washington planlegger å stasjonere fire av sine nyeste krigsskip i Singapore.
I tillegg ønsker amerikanerne å forlegge marinesoldater i Australia og øke antallet overvåkningsflygninger i Sørøst-Asia. Det liker Beijing dårlig.

Norge og Sveits er de dyreste landene i Europa

Norge og Sveits har de høyeste prisene i Europa. Billigst er det i Makedonia, Albania og Bulgaria.

De som villig spiller på sex

 
Musiker og kjendis Hanne Sørvaag selger sin sexy og tilgjengelige kropp i mediene. Nå sist til mannfolkbladet Mann. – Å spille på sex har jeg ingen problemer med, sier hun til Dagbladet. Det gjør henne til en særs dårlig rollemodell for dagens unge kvinner. Signalet hun sender er at for kvinner er ikke talent nok, man skal ha en sexy og tilgjengelig kropp for å lykkes. Ikke å være sexy er en mangel.
Hanne Sørvaag er ikke alene. Det er tradisjon at kjendiskvinner kaster klærne for å promotere seg selv, eller egen karrière. Noen eksempler er Tone Damli, Mira Craig og Stella Mwangi, som alle har gjort seg til en del av industrien som kynisk spiller på kropp og sex for å tilfredsstille mannens blikk. Dette fenomenet rammer kvinner langt oftere enn menn, selv om mennene tar innpå. Dessverre.

søndag 3. juni 2012

Thailand Private Investigators,investigations,Thailand,private,investigators,Bangkok private detectives,Thai private eye,Thailand investigations,Pattaya private investigators,detectives,background checks,surveillance,missing persons,Thai girlfriend,records search,Bangkok,Pattaya,Phuket,Thailand      

http://www.siamspy.com/


Thailand private investigators and investigations. Thailand private detectives offering, background checks, surveillance and records searches in Bangkok, Pattaya, and Phuket.

SiamSpy.com is network of professional Thailand private investigators offering you discreet and professional investigation services. We can investigate your Thai girlfriend, cheating husband on a business trip in Thailand, or other individual.

Cheating Thai Girlfriends  Is your Thai girlfriend on the game? Is she cheating on you? If she is in Thailand and you are not, chances are she is on the game. Find out the truth!

Cheating Husband  If your husband is in Bangkok, chances are he has been to one of the many go-go bars here... and taken a go-go girl home with him! Find out the truth!

Cheating Thai Spouse  Is your Thai husband or wife cheating on you? Find out the truth and then use the indisputable evidence we give you to make an informed decision on what to do.

On the game  Is your darling Thai girlfriend cheating on you? What is she up to when you are not here? Do you know? Can you really trust her? Chances are you are not the only man in her life! Our private investigators will find out the truth for you.

fredag 1. juni 2012

Big Trouble in Tourist Thailand

    


    


         


  

  


    


   

Ønsker du å laste ned disse til pcen din. Anbefaler jeg å bruke 

Thailand. A Isaan Wedding Ceremony.

Fra en ny blogg fant jeg en del stoff som leserne kan kikke på

Link til innlegger finnes her

http://isaanstyle.blogspot.no/

Ny blogg om Isaan

Thai blindet - sykdom som berører sinnet

Thai blindhet er når man blir så opptatt av å være sammen med en Thai jente at man mister fullstendig alt av kontroll.

Sykdommen går i store trekk ut på at man forelsker seg i det som er fremmed. Og da gjør alt for å opprettholde sin utkårede for en hver pris.

Menn som får dette går inn i avtaler som har vært totalt utenkelig i deres eget hjemland å utføre.

Og man gjør økonomiske avtaler som, betaling av dyre gaver, kjøp av hus i Thailand, betaling av bil, motorsykkel osv.


Det som skjer med mannen er at blodet som da skulle være tilstedet i hjernen der rasjonelle avgjørelser tas forsvinner helt fra hjernen.

Hvor det forsvinner, vel det skal jeg ikke uttale meg om her.

Problemet er egentlig at mannen i dette øyeblikket er å betrakte som en pleie pasient og skulle egentlig vært innlagt for sitt eget beste.






                                                

Og hva er det som får menn slik. Kan det være dette?


Eller er det at skuffelsen fra tidligere forhold skal unngås i forholdet til den Thailandske kvinnen.

Hvordan kan ellers forklare at man opptar lån for å kjøpe hus som du aldri kan eie.
Altså gir man huset gratis til kvinnen fra thailand.

Det som oppstår etter alle gavene mannen gir er, Thai tommhet.Mulig det finnes et annet ord

Dette skjer når kvinnen har fått tynet ut hver en krone til sitt beste. Og skiller seg etter 3,5 år for å tyne et nytt offer.

Så offergaven er fra mannen, økonomisk trygghet, velferd og en økonomisk gull fallskjerm som kvinnen har å falle tilbake på når hun ikke lengre er attraktiv nok for menn.

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS