Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

torsdag 13. oktober 2011

FORSIKRINGER VED OPPHOLD I THAILAND

Forsikring i Thailand – en oversikt


 

På lik linje med i Skandinavia er forsikring en viktig del av vår hverdag, vi kan jo ikke tenke oss å være uforsikret enten det gjelder helse, hjem, reise osv. og når det gjelder bil og motorsykkel er det jo obligatorisk med forsikring.
Vår erfaring viser at mange glemmer dette med blant annet forsikring av hus og hjem, noe man tegner automatisk i Skandinavia.
Vi gir her en liten oversikt over ulike forsikringer man kan tegne i Thailand.  


Bilforsikring, 4 hovedgrupper
Obligatorisk forsikring (Compulsory Insurance, CTPL) Denne forsikringen er nødvendig for å kunne kjøre lovlig på veiene i Thailand. Den gir opp til 50 000 Baht i medisinsk dekning til tredjepart. Den kan ikke hindre at du blir satt i fengsel, og dekker ikke skade på andre kjøretøyer.

Tredjepartsforsikring (Third Part Only)
Denne forsikringen betaler kompensasjon og medisinske utgifter (opp til 1 million Baht per person) til andre, og skade på deres kjøretøyer. Polisen inkluderer kausjon i tilfelle sjåføren forårsaker alvorlige skade eller død ved uhellet.

Annen klasse (Second Class)
Denne forsikringen gir samme dekning som Tredjepartsforsikringen, og dekker i tillegg ditt eget kjøretøy i tilfelle det blir stjålet eller skadet av brann. (Premien avhenger av verdien på kjøretøyet som forsikres.)

Første klasse, full kasko (First Class, Fully Comprehensive)
Denne forsikringen gir samme dekning som Annen klasse, og betaler utgifter til reparasjon av ditt eget kjøretøy, eller forsikringssummen i tilfelle kjøretøyet blir totalvrak som følge av en ulykke. (Premien avhenger av verdien på kjøretøyet som forsikres.)

Motorsykkelforsikring, 3 hovedgrupper
Obligatorisk forsikring (Compulsory Insurance, CTPL)
Denne forsikringen er nødvendig for å kunne kjøre lovlig på veiene i Thailand. Den gir opp til 50 000 Baht i medisinsk dekning til tredjepart. Den kan ikke hindre at du blir satt i fengsel, og dekker heller ikke skade på andre kjøretøyer.

Tredjepartsforsikring (Third Part Only)
Denne forsikringen betaler kompensasjon og medisinske utgifter (opp til 100 000 Baht per person) til andre, og skade på deres kjøretøyer. Polisen inkluderer kausjon i tilfelle sjåføren forårsaker alvorlige skade eller død ved uhellet.

Første klasse, full kasko (First Class, Fully Comprehensive)
Denne forsikringen gir full dekning, og betaler utgifter til reparasjon av ditt eget kjøretøy, eller forsikringssummen i tilfelle kjøretøyet blir totalvrak som følge av en ulykke. (Premien avhenger av verdien på kjøretøyet som forsikres.)

Helseforsikring
Personlig helseforsikring
Premien øker med alderen. Barn starter på ca 2000 Baht, og når du er over 65 kan full dekning komme på over 100 000 Baht per år. Noen punkter å merke seg:
1. Helseforsikring garanterer at du får medisinsk hjelp i akutte tilfeller når du ikke kan kommunisere eller er bevisstløs. For øvrig vil en helseforsikring hjelpe til med å fordele dine medisinske utgifter over en større del av livet, slik at helseutgiftene blir mer overkommelige når du blir eldre.
2. Du kan få en internasjonal polise for deg som reiser mye.
3. Du kan få en internasjonal polise for deg som bor i Thailand.
4. Premiene kan reduseres ved at du avtaler en økt egenandel. Du kan for eksempel betale opp til 65 000 Baht for behandlingen, og la forsikringen dekke alt over denne egenandelen.
5. Premiene kan reduseres ved at du avtaler delvis dekning. Du kan for eksempel være ansvarlig for 20 % av utgiftene til behandling over et visst minimum.
6. De øvre grensene for poliseutbetalinger varierer fra 300 000 til 80 millioner Baht per år.
7. Det er mulig å inkludere dekning for fødsel, syn og tannhelse.
8. Du kan få helseforsikring livet ut.
9. Vær oppmerksom på begrepet "Preexisting Conditions", som kan gi begrensninger i dekningen som følge av skader eller andre forhold ved helsen som eksisterte før forsikringen trådte i kraft.

Helseforsikring i arbeidsforhold
Ansatte kan få en langt bedre dekning enn trygdesystemet i Thailand kan tilby uten at arbeidsgiveren må ut med mer enn fra ca 2 200 Baht per år per person.

Ulykkesforsikring
Personlig ulykkesforsikring
- Dekning mot personlig tap som følge av ulykke 24 timer i døgnet. Forsikringen gir kompensasjon ved skade eller tap av liv som følge av en ulykke.
- Hvis forsikrede dør får de tilgodesette utbetalt forsikringspengene.
- Du får erstatning ved tap av lemmer eller syn, eller hvis du blir permanent ufør.
- Noen poliser inkluderer dekning for medisinske utgifter opptil 200 000 Baht for hver ulykke.
- Premiebeløp og grense for dekning baseres på ditt oppgitte risikonivå.

Ulykkesforsikring for firma eller gruppe
Premie per år varierer med firmaets eller gruppens størrelse, og kan være så lav som ca 600 Baht per år per person. Forsikringen gir fordeler for de ansatte, og kan sikre et firma mot erstatningskrav.

Forretningsforsikring
Forsikring for små og middelsstore bedrifter.
Dekning og premie avtales sammen med forsikringsagenten. Det kan være aktuelt å forsikre firmaet mot problemer som kan føre til langvarig driftsstans, tap av penger, og erstatningskrav som ansatte og andre kan komme til å stille.

Forsikring av hus og leilighet For en bolig med en verdi på 1 million Baht er premien omtrent 5 000 Baht per år. Denne forsikringen passer både for huseiere og leieboere.
- Huseiere er bare forpliktet til å forsikre det som er utestående på lånet. For å sikre seg mot katastrofen er det vel verd å forsikre hele verdien av hjemmet.
- Leieboere kan bli trukket til ansvar i tilfelle boligen blir skadet eller ødelagt.
- Forsikringen dekker brann, storm, vannskade og mange andre skader.
- De fleste poliser har en viss dekning ved innbrudd.
- Andre forhold kan avtales i tillegg.

Forsikring mot erstatning til tredjepart
Det kan forekomme tilfeller der andre vil sette fram erstatningskrav. Det er mulig å forsikre seg og familien mot slike krav og dermed unngå ruin. Snakk med forsikringsagenten!

Forsikring for golfere
Forsikre deg mot erstatningskrav fra tredjepart, tap av verdifullt utstyr, og hull-i-ett.

livsforsikring
Det er 3 viktige grunner til å ha en livsforsikring:
1. For å beskytte deg selv
2. For å beskytte familien din
3. For å beskytte forretningen

Du kan kjøpe sparepoliser, som gir høyere rente enn bankinnskudd. Ved dødsfall vil disse polisene kunne betales ut i sin helhet til de begunstigede gjennom hele forsikringstiden. Dette er bedre enn en bank som bare vil utbetale det som er oppspart.

Noen poliser tilbyr beskyttelse til familier som har store lån på hjemmet sitt. Bankene krever normalt bare at deres utestående skal være forsikret, men hvis det verste skulle hende er det ikke noe til overs for de gjenlevende i en vanskelig tid. Selv en beskjeden livsforsikring vil da kunne bidra til å hjelpe familien ut av krisen.

Forretningsfolk tar gjerne ut en polise for å dekke et lån til bedriften eller for å dekke en økonomisk forpliktelse. Dermed unngår de å bekymre seg over hvordan det skal gå med familien i tilfelle katastrofen inntreffer.

Hva slags poliser kan kjøpes?
1. Livspoliser som betales ut til begunstigede ved dødsfall.
2. Livspoliser med midlertidig dekning, kan tegnes for 1 – 20 år.
3. Tidsbegrensede sparepoliser med høyere rente enn bankinnskudd.
4. Langtids spareplaner for barns utdanning.
5. Pensjonsforsikring som gir deg opptil 200 % av innbetalt premie
6. Polise med engangspremie som gir høyere rente enn tilsvarende bankinnskudd.

I tillegg kan du avtale inntektsforsikring, som utbetaler opp til 75 % av din faste inntekt ved sykdom eller ulykke som hindrer deg fra å arbeide.

Reiseforsikring
Se under, Tegne reiseforsikring i Thailand.
- Alle reisende trenger slik forsikring. Uten forsikring kan uhell, sykdom eller andre problemer i et fremmed land i beste fall ødelegge reiseopplevelsen, og i verste fall føre til økonomisk ruin.
- Reiseforsikringen dekker ut- og hjemreise, og inkluderer en midlertidig helseforsikring for reisens varighet.
- Reiseforsikringen dekker hjemreise ved akutt sykdom. Reiseforsikringen dekker også hjemsendelse av levninger.
- Reiseforsikringer kan være et alternativ til helårs helseforsikring for midlertidig fastboende.


 


 


 


 


 

Thailandske forsikringselskaper:

http://www.bupa.co.th/bupa_cms/en/home.aspx

http://bcg-thailand.com/kunden/A05/A0_en.htm

AA Insurance Brokers
Wong Chomsin Building,
83/14 Phetkasem Road, Office 504,
Hua Hin, Prachuab Khiri Khan, 77110, Thailand.
Tel./Fax: +66 (0)32 532783
Mob.: +66 (0)81 0067008
email: huahinaa@hotmail.com
Skype: huahin.aainsure


 

PCD Consultants    

http://www.insurance-in-thailand.com/


 

1 kommentar:

 1. Hei!

  Vet du, jeg har aldri sett denne bloggen før, men så er den jo for menn, den dukket opp som et alternativ da jeg søkte på noe som har med forsikring å gjøre.
  Jeg er en norsk kvinne og dermed kommer du ikke til å ta mitt syn til følge, men jeg vil skrive likevel jeg. Håper du vil lese da:)

  Jeg er faktisk enig med deg jeg, og skjønner godt hvorfor du har gifta deg med ei thaijente/dame:)
  Har også lyst til å fortelle deg at jeg ikke tilhører den type norsk dame som du referer til, og synes det er synd at mange menn tar alle damer under en kam.

  Jeg elsker mannen min overalt på jord. Jeg er glad i å ha det rent og pent rundt meg, og klærne fint stabla i skapet, duftende av frisk tøymykner. Mannen min som kommer inn og kysser meg på halsen mens jeg står og legger sammen klær og jeg som spør ham om han kunne tenke seg å sette over kaffen.
  Så spiser vi sammen, mens vi ser hverandre dypt inn i øynene. Flørter masse gjør vi, hele tiden. Jeg stryker ofte mannen min over kinnet og forteller hvor stolt jeg er av ham når han har fått gjort ting han hadde tenkt på lenge. Som feks å skifte noen deler på bilen, hengt opp klesvaska eller andre ting.
  Vi har vært sammen i over 6 år nå og her i huset er det aldri noe kommandering om ditt eller datt. Noen ganger vil han sitte hele kvelden foran tv'en med et par øl og litt gaming...jeg har min lille oase på hobbyrommet hvor jeg lar alle mine kreativiteter komme til utløp.

  Vi respekterer hverandre og setter pris på hverandre. Gjør ting for hverandre og gir hverandre ros. Som du sier, man får et kick av at den andre er så fornøyd med deg og setter så pris på hva du gjør.
  Jeg har så mange venninner som kommanderer i vilden sky, krever det ene og det andre, tilogmed nekter å ha sex med mannen hvis ikke han har støvsuga først!
  Hva slags idioti er det! Sex har da ingenting med husarbeid å gjøre:)
  Vi elsker å ha sex med hverandre og vi koser masse, alt fra masse kosing, kjærlig elskov, til en kjappis hvis vi føler for det;)
  Vi tar alltid hensyn til hverandre, får enorm selvtillit og boost av å kunne gjøre det godt for min kjære når vi ligger der tett sammen.
  Jeg elsker å pynte meg og gjøre meg fin for ham, elsker å se i øynene hans at han digger det han ser. Kunne aldri tenke meg å bare drite i hvordan jeg ser ut:)

  Jeg synes det er utrolig kjipt å bo i et land hvor de fleste norske kvinner tar det for gitt at de skal bli dullet med hele tiden, når menn også har behov for å bli sett, hørt og tatt vare på.
  Noen får knapt nok lov til å legge fra seg mobilen på stuebordet fordi den passer ikke inn i deres lille søte dukkehjem hvor alt skal være så perfekt. Hvor mange av de bryr seg om at ikke mannen har lyst til å gå rundt der i sukkersøte pasteller hele tiden. Garasjen er din plass, ferdig med det! Nei vet du hva.
  Mange menn her i landet som hadde vært mye mindre stresset hadde de fått lov til å være seg selv de også! Stå på! Denne bloggen kommer jeg til å følge med på:)

  SvarSlett

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS