Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

lørdag 28. januar 2012

Visum - Thailand

Hva er et visum?

Et visum lar deg legge inn Thailand for en bestemt tidsperiode avhengig av type visum. Pass eller reisedokument vil vise datoen for innreise, og hvor lenge du har tillatelse til opphold i landet.

Hva er de forskjellige typer Visa?

I Thailand er det åtte store visum typer utstedt i henhold til utlendingsloven. Hver kategori er begrenset til det formål som visumet er utstedt, og utlendinger er pålagt å strengt følge reglene for hvert visum kategori. Endring av adresse eller status bør være videreformidlet til politiet innen 24 timer.

Transit Visa "TS" - Gjelder utlendinger inn i Thailand med en intensjon om å reise videre til et annet land.

Tourist Visa "TR" - Gjelder for utlendinger som besøker Thailand for sight-seeing formål.

Non-Immigrant Visa-Gjelder utlendinger inn i Thailand på midlertidig basis for et bestemt formål inkludert:

- "B" er for forretningsformål.

– "BA" er på forretningsreise eller investering.

- "IB" er for investering formål eller andre forhold knyttet til en investering under loven som regulerer investeringen forfremmelse. Dette er en kategori av visum med utstedelse kontrollert av Board of Investment.

- "IM" er for investering formål, som godkjent av den aktuelle departementer eller avdelinger bekymret.

- "ED" er med tanke på studier eller observasjon.

- "RS" er for anvendelse av vitenskapelig forskning eller undervisning i et forsknings-eller utdanningsinstitusjon i Thailand med godkjenning fra departementet eller avdeling bekymret.

- "M" er for utførelse av oppgaver knyttet til massemedia.

- "R" er for misjonsarbeid med godkjenning fra departementet eller avdeling bekymret.

- "EX" er for utførelse av dyktige eller ekspert arbeid.

- "O" er for andre formål som foreskrevet i departementsnivå forskrifter (som forsørges, pensjonert personer, eller sport trenere, for familiesammenkomster, medisinsk behandling, eller søksmål).

Diplomatic Visa "D" - Gjelder for utlendinger som kommer inn kongeriket på en diplomatisk eller konsulær stasjon eller for utføring av oppgaver med internasjonale organisasjoner.

Offisielle Visa "F" - For utlendinger som skal utføre offisielle plikter som involverer den thailandske regjeringen.

Immigrant Visa (Permanent Residence) - Gjelder de utlendinger inn i Thailand for permanent opphold formål.

Non-Kvote Immigrant Visa-Gjelder fastboende som ønsker å forlate Thailand og returnere innen et år.

Courtesy Visa-Gjelder de diplomatiske og / eller offisielle pass som går inn Kongeriket for andre formål enn offisielle plikter og til de vanlige pass som går inn Kongeriket i respons til en offisiell Thai forespørsel.

Hvor lang er den tillatte lengden på oppholdet for hvert visum type?

Lengden på oppholdet i Thailand avhenger av type visum innvilget. For Transit Visa, må tillates opphold ikke overstige 30 dager. For turistvisum, må tillates opphold ikke overstige 30 eller 60 dager. For Non-Immigrant Visa, må tillates opphold ikke overstige 90 dager. Diplomatiske, Official, og Courtesy Visum får lov til å bo i Thailand som anses nødvendig.

Ville en forlengelse av oppholdet være mulig?

En transitt visum kan forlenges i 7 til 10 dager avhengig av nasjonalitet. I mellomtiden kan en turistvisum forlenges i maksimalt 7 dager eller 60 dager (30 dager om gangen), avhengig av nasjonalitet i tillegg. Slike utvidelser krever en regjering gebyr på Baht 1900 for behandling.

Du må også sende inn følgende dokumenter for søknaden: • Pass eller reisedokument. • En ID-foto (2 ½ inches square). • Uttalelse grunner for å be om en forlengelse.

Non-immigrant visum kategorier B eller B-A er vanligvis forlenget for en periode ikke inntil 1 år om gangen fra ankomstdagen unntatt IM som ikke skal overstige 2 år, og IB som vanligvis er 2-3 år avhengig av anbefaling fra BOI og størrelsen på investeringen. Utvidelser for ikke-immigrant visum krever en regjeringen avgift på Baht 1900 samt innlevering av støtte bedriftens dokumenter.

Overstaying

Ved ankomst i Thailand, vil lengden på oppholdet du har lov til være stemplet i passet ditt. Pass og visum kontroll er en streng prosess i Thailand og overtredere blir straffet. Hvis du overstay, vil du måtte betale en bot på Baht 500 for hver dag etter utløpsdatoen for den tillatte lengden på oppholdet opp til maksimalt Baht 20.000. Dette fine kan betales ved Immigration Division eller på flyplassen ved avreise. Hvis du ikke kan betale boten for overstaying, vil du bli internert i Immigration Detention Center.

Endring av Visa

Hvis du allerede er i Thailand på turistvisum, kan du søke om ikke-immigrant visum dersom behov for å bo i Thailand lenger. Denne prosedyren kan gjøres i landet. Men du må søke om en endring i type visum i ikke mindre enn 29 dager før den nåværende visum utløper, men ulike underlagsdokumenter kreves inn.

Re-entry Permit

Utlendinger som ønsker å forlate Thailand, men returnere til landet ved utløpsdatoen for slike visum uten å søke om nytt visum må søke om re-innreisetillatelse før avreise. En re-innreisetillatelse lar deg taste inn Thailand og bruke den tiden som er igjen på hans / visum henne. Hvis en re-innreisetillatelse ikke er søkt om, vil visum automatisk bli kansellert selv om det ikke er utløpt.

Bortsett fra Utlendingsdirektoratet kontorer over hele Thailand, kan en re-innreisetillatelse fås ved Suvarnabhumi (Bangkok), Chiang Mai, Phuket, Hat Yai, og Sukhothai internasjonale flyplasser, samt andre utpekte innvandring kontrollposter over hele landet. Suvarnabhumi (Bangkok) internasjonale lufthavn opererer 24 timer, 7 dager i uken, mens andre kontrollposter opererer fra 8 am til 16:00, mandag til fredag.

Gebyret for en enkelt re-entry er Baht 1000 mens den for flere re-oppføringer er Baht 3800. Det er bedre å be om et flerreisevisum dersom du skal ofte reise ut av Thailand.


 


 

Hvis du forlater Thailand før visumet er utløpt og ønsker å returnere, men har ikke en re-innreisetillatelse, smust du søke om nytt visum fra en thailandsk ambassade eller konsulat i utlandet.

Avslutter kan bare være lovlig gjøres på angitte innvandring kontrollpunkter. Kryssing av grenser er ansett som et exit for innvandring formål, hvorvidt exit punktet er kontrollert, og returnerer til Thailand fra slike turer er en ny oppføring som krever skikkelig visa eller re-entry tillatelser.

 

Thai Permanent Residency

Mange mennesker ønsker å bo permanent i Thailand som det er en av de mest etterspurte destinasjonene i Sør Øst Asia tilbyr en lav, men allikevel praktisk levestandard.

Det finnes en rekke henvendelser fra utlendinger som er konstant på en tur til smilets land om hvordan de kan søke om Thai Permanent Resident status.

Innhenting av status som fast bosatt (PR) i Thailand har mange fordeler. Den lar deg bo permanent i Thailand, uten krav om å søke om forlengelse av oppholdet.

Du kan også ha navnet ditt på et hus registreringsdokument, og du vil kunne kjøpe en condominium uten å gjøre en bankoverføring fra utlandet.

Får en arbeidstillatelse er også gjort enklere når du har PR status.

I tillegg til dette, kan du være kvalifisert til å bli en direktør i et thailandsk aksjeselskap, samt eventuelt søke om å bli naturalisert thailandsk statsborger. Du vil også kunne søke om forlengelse av oppholdet og Permanent Resident status for ikke-Thai familiemedlemmer.

Alle søknader om Thai Permanent Residency er behandlet av Royal Thai Immigration Commission. Den årlige kvoten for å innvilge permanent oppholdstillatelse i Thailand er maksimalt 100 personer per land. Tegningsperioden for Thai PR vanligvis fra oktober til slutten av desember hvert år.

For å kunne søke om å bli en thailandsk Permanent Resident, må du oppfylle følgende kriterier:

 • Du må ha hatt en thailandsk non-immigrant visum i minst tre år før innsending av søknaden din. Innehavere av flere ikke-immigrant visum kan ikke søke. Du må ha 3 påfølgende årlige utvidelser for å kvalifisere.
 • Du må være innehaver av et ikke-immigrant visum på det tidspunktet sender inn søknaden.
 • Du må være i stand til å møte en av disse kategoriene til å søke om PR status i Thailand:
  • Investment kategori (Minimum 3 -. 10 Mil Baht investering i Thailand)
  • Arbeide / Business
  • Støtte en familie eller Humanity Grunner kategori: I denne kategorien, må du ha et forhold med en thailandsk statsborger eller en utlending som allerede besitter en oppholdstillatelse som mann eller kone, far eller mor, eller en verge av en thailandsk barn under 20 år av alder.
  • Expert / faglig kategorien
  • Andre kategorier som bestemmes av Thai Immigration

Du bør være oppmerksom på at listen over nødvendige dokumenter for søknaden er avhengig av den kategorien der søknaden er gjort.

Når søknad om Thai Permanent Residency er godkjent, er en bolig blå bok utstedt til deg.

Du må da registrere ditt bosted i Thailand på lokalt Amphur og få et hus kort.

En uke etter mottakelsen av din bolig sertifikatet du kan da søke om en fremmed bok (rød bok) ved den lokale politistasjonen, som tilsvarer den thailandske nasjonalt ID-kort.

Du må omregistrere der hvert år.

Den oppholdstillatelse selv aldri utløper, med mindre tilbakekalles. For å kunne forlate landet og gå tilbake til Thailand, derimot, krever at du søke om en re-entry tillatelse (godkjenning).

Du kan sende inn en søknad om å bli en thailandsk statsborger etter å holde fast bosatt status i Thailand i 10 år på rad.     


 


 

Typer av Thai Visa


 

Tourist Visa

Dette er en 60-dagers turistvisum til Thailand som kan enten være en multippel eller enkel oppføring og kan forlenges i inntil ytterligere 30 dager ved hjelp av et visum løp. Vel, hvis du ønsker å forlenge lenger enn 30 dager, kan du konvertere visum til et ikke-immigrant visum som krever deg for å gå til den nærliggende byen eller landet som oss Penang og Kuala Lumpur, Malaysia.

Non-Immigrant Visa

Dette er normalt en enkel oppføring visum til Thailand gyldig i 90 dager . I likhet med turistvisum , kan du forlenge oppholdet ved å gjøre visum løp går til grensen eller nærliggende by / land. Innhenting av arbeidstillatelse og åpne en bankkonto er mulig.

One Year Non-Immigrant Visa

Dette visumet er ofte en flere Entry Visa til Thailand gyldig for bruk i en periode på 1 år . Du har lov til å bo 90 dager per innreise som betyr, hver 90. dag, må du gå til grensen og få visum stemplet på innvandring (visa run).

Ekteskap Visa & Retirement Visa

Det er ingen direkte anvendelse for dette to visum typer. Men ikke fortvil det ikke kommer til å være en komplisert prosess, så lenge du vil møte de spesielle økonomiske krav til søknaden. Slik skaffer du en Ekteskap Visa i Thailand ? Du må bare være gift med en thailandsk National. Ellers, hvis du ønsker en Retirement Visa i Thailand , må du være 50 år eller over.

Prosessen er så lett som 1 2 3. Første trinn, skaffe deg en ikke-immigrant visum. Deretter konverterer den ikke-immigrant visum til enten Ekteskap Visa eller Retirement Visa. Dette er de visa typer som vil tillate deg å bo i Thailand for hele 1 år (fornybar) uten å gå til grensen eller ikke forlate riket lenger i det hele tatt.

Forretninger Visa

Dette visumet er spesialdesignet for folk som ønsker å gjøre forretninger lovlig i Thailand . Det er også kjent som Non-Immigrant Forretninger Visa. Du kan få arbeidstillatelse, åpne en bankkonto men du fortsatt trenger å gjøre visum kjøre hver 90. dag.

Permanent Resident Visa

For å kvalifisere for denne visum, må du ha bodd i Thailand i 3 sammenhengende med ett års-visum utvidelser. Hvis du er gift med en thailandsk for 5 år, må du tjene 30 000 Baht / måned. Hvis du er singel, minst dine månedlige inntekter bør være 80 000 Baht. Du bare rett og slett presentere tre år med personlig skatt uttalelser beviser de ovennevnte inntekt krav for å kvalifisere for en Permanent Resident Visa i Thailand.

Konsekvensene av Overstaying i Thailand

Uansett hvordan du planlegger kommende utflukter og opplevelser i Thailand, ikke glem en ting: unngå overstaying visum.

En av de verste feilene en fremmed noensinne kan gjøre er overstaying visumet med stedet å uvitenhet eller bare ren mangel på kunnskap om thai visum regler og forskrifter. Det er mye bedre å bli nektet innreise, enn å bli fengslet og nektet friheten på et land du ikke egentlig hører til.

Hva er overstaying?

Overstaying er lov å bo i Thailand overstiger varigheten av tillater deg å bo så oppgitt av stempel eller visum spesielt. Hvis, for eksempel, du anses å forlate landet innen 15. mars (stemplet i passet) og du er fortsatt i Thailand av den 16., er du allerede overstaying. Det er enhver fremmed plikt til å avslutte Thailand på eller før de tillater av oppholdet utløper, så uansett hva årsakene er det nødvendig å rapportere og presentere deg selv til innvandring etter behov. Aliens og utenlandske statsborgere er de eneste som ansvarlig for dette lovbruddet.

Sanksjoner

Det er ulovlig å overstay visum som det er et brudd på innvandring regler. Unødvendig å si, er du også bryte thai loven. Overstaying er sanksjonert i henhold thai innvandring prosedyrer. Selv om du overstay for bare én dag, kan søksmål tas opp mot din person. Vanligvis men når du overstay for en dag, betyr det ikke bære en fin med det.

Boten på 500 baht per dag overstay begynner først etter den andre dagen, så hvis ditt opphold utløp den 15. mars og du bare rapportert til innvandring fra den 20., vil fint bare være 4days av overstay eller 2000 baht.

Overtredelser kan betale boten på immigrasjonskontoret, eller på flyplassen. Prosessen vil ikke ta 10 minutter, og bøter kan bli enda betales på forhånd også. Boten for overstaying bør ikke overstige 20 000 baht i maks. Hvis du ikke kan unngå overstaying skjønt, er det en god ting å frivillig klare navnet ditt ved å vise deg opp i innvandring. Hvis du gjør dette, vil du unngå fengsel og videre implikasjoner.

Men bare unngå å få deg fanget av innvandring politiet i det hele tatt betyr. Hvis det av en eller annen grunn vil de stoppe deg i en tilfeldig sjekk-up på vei til flyplassen, vil de fengsle deg uavhengig av hvor lenge du overskredet, selv om det bare er én dag!

Du vil være innesperret i et fengsel inntil du kan sikre flyturen utenfor Thailand eller du kan gi penger i betaling for den fine. Det er fortsatt et spørsmål om om du fikse ting opp når du er faktisk inne i fengselet, i så fall bare holde håpe at noen venn eller advokat kan hjelpe deg gjennom ildprøven. Amnesty International observert at thailandske fengsler er "grusomt og nedverdigende", så så mye som du ikke kan gjøre forsøk på å overstay i første omgang.

Konsekvenser

Gjentatte brudd på overstaying kan bære med seg noen alvorlige konsekvenser. Hvis du hadde vært på en rekke overstays, kunne passet ditt ytes med et stempel erklære deg brutt innvandring lovene i Thailand. Dette vil ikke være en god ting, spesielt hvis du vurderer å reise til andre deler av verden. Den dårlige stempel vil etiketten person som en "uønsket fremmed", og dette kan sette din internasjonale reiser i stor grad.

Enda verre enn den dårlige stempel er å få status som "Persona Non grata". Dette betyr bokstavelig talt "en uønsket person". Hvis så du er erklært en, kan du bli utestengt fra å komme inn Thailand for resten av livet.

I mer alvorlige tilfeller kan ens navn havner skrevet og innspilt i en hemmelig liste populært kjent som "Black List".

Etter å ha navnet ditt slettet i den svarte listen er ganske vanskelig å oppnå, om ikke umulig. Så lenge navnet ditt er skrevet der, vil du ikke gå inn Thailand i svært lang tid. Ikke forvent for noen ny vurdering eller nåde fra innvandring tjenestemenn. Det byråkratiske system de følger rett og slett ikke vil tillate dem å høre ut hvilken grunn du har utsikt til bruddene du begått.


 

HVORDAN FÅ Retirement Visa I THAILAND:

TRINN 1: FÅ NON-immigrant visum


 

Krav:


 

• Passport (minst ett år igjen før utløp)

• Du må være å holde statsborgerskap eller permanent oppholdstillatelse i landet av søknaden

• Proof of Funds


 

TRINN 2: FÅ ett års pensjonsalder VISA


 

Krav:


 

• Må være 50 år og oppover

• Passport (signerte eksemplarer av hver side)

• Non-Immigrant Visa

• Avgang kort TM.6

• Bevis på møtet økonomiske krav

• Thai Bank Book (original)

• Brev fra Thai Bank

• Tre (3) 4x5 cm bilder med full ansikt tatt


 

TRINN 3: Ta med husholdningsartikler til Thailand


 

Du vil bli gitt seks måneder fra innreise din til Thailand for å bringe i din husstand elementer fra ditt land. Dersom tillatelsen din gir deg å bo for et år, vil disse elementene ikke skattlegges. Ellers vil de bli beskattet med en sats på 20% for importavgift og 7% merverdiavgift.


 

Men, kan fristen være fleksibel. Hvis du forventer elementene å komme forbi seks måneders fristen, kan du informere Customs to måneder før fristen for å be om en forlengelse.


 

TRINN 4: skaffe en RE-innreisetillatelse


 

De fleste misforstår de forskjellige begrepene "Extension of Stay" og "Re-entry Permit". Noen ganger forveksles med hverandre, må du forstå at disse er to forskjellige ting, som begge ville du trenger under oppholdet.


 

Utvidelsen av oppholdet er ganske enkelt den kontrollerende dato. Alt annet er avhengig av dette. Alt er ugyldig når Forlengelse av oppholdet utløper. På den annen side er Re-entry Permit gyldighet forbehold om gyldigheten av din Extension of Stay. Men forlater Thailand uten en re-innreisetillatelse ugyldiggjør automatisk forlengelse av oppholdet.


 

TRINN 5: RAPPORTERING DIN STAY hver 90. dag og VISA UTLØP


 

Du er pålagt å rapportere til Utlendingsnemnda politiet hver 90. dag hvis du er på en langsiktig forlengelse av oppholdet. Personer som holder en multippel entry visa vil bare forlate Thailand og fornye deres forlengelse av oppholdet etter hver 90 dagers oppføring.


 

Hvis du ikke kan få din forlengelse inne Thailand, vil du måtte få en ny non-immigrant visum fra en thailandsk ambassade eller konsulat i utlandet.


 

Møte økonomibestemmelser for en pensjonisttilværelse VISA:


 

Økonomiske krav er som følger:


 

• Bank Account viser THB 800 000

• Månedlig inntekt på minst THB 65000

• Kombinasjon (Bank Account + Inntekt x 12 = THB 800 000)

  

MER INFORMASJON

SIGN-UP FOR THAI Retirement VISA:

Din første og eneste opptreden for pensjonering visum vil være på immigrasjonskontoret på godkjenning. Du må møte personlig med passet ditt og signere visum papirene i nærvær av utlendingsloven personalet. The Immigrant personalet setter et stempel i passet på tidspunktet for godkjenningen.

RESTRIKSJONER PÅ pensjonering VISA

Den pensjonisttilværelse gang godkjent gjør det mulig å bo i Thailand i ett år. Du har ikke lov til å ha sysselsetting stund på denne type visum. Også du må rapportere til Utlendingsdirektoratet hver 90 dager å bekrefte din nåværende adresse.

2 kommentarer:

 1. hva skjer vis visum går ut for en tailann der i Norge forsen tilbakereise

  SvarSlett
 2. http://www.une.no/sakstyper/visum2/ Og http://www.une.no/no/sakstyper/Bortvisning/ og du kan ende opp med å bli arrestert og satt på en avdelig i påvente av utsendelse.

  SvarSlett

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS