Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

tirsdag 6. november 2012

Utlendinger lures i webdating

kilde: http://gunnarbjerke.bloggo.nu/category/thailand/

Utlendinger lures i webdating

Thailands Tidende er blitt kjent med at det i flere provinsbyer har dukket opp byråer som tilbyr assistert nettdating. Thailandske jenter betaler for hjelp til å finne en velstående kjæreste. Men halvparten av pengene han sender går til byrået og ikke til jenta.

Vi har snakket med en 21 år gammel jente i Buriram. Hun ønsker å være anonym i forbindelse med det hun har opplevd: - Det var min mor som hadde hørt om et byrå i byen Buriram som hjelper jenter å finne vestlige kjærester. Hun tok meg dit og betalte 5000 baht. De tok bilder av meg, og deretter måtte jeg svare på mange spørsmål om meg selv. - Det var fem personer på kontoret. Tre av disse var transvestitter - katoyer. De som får hjelp til å finne en kjæreste må love å ikke fortelle verken den nye kjæresten eller andre utlendinger om hvordan dette virker, sier jenta. Hun forteller videre: - Etter tre uker hadde kontoret etablert kontakt med en skotte som gjerne ville treffe meg når han kom til Thailand. Han sendte meg 9000 baht to ganger for at jeg skulle ha noe å leve for, og som reisepenger når jeg skulle møte ham.

Møtte skotte i Bangkok

Av de 18.000 bahtene jenta fikk av skotten betalte hun 9000 til byrået. Dette er hva som skjedde videre: - Jeg reiste til flyplassen i Bangkok og møtte skotten der. Derfra reiste vi til et hotell. Etter to dager pakket jeg og reiste hjem. Han ville at vi skulle ha sex, men jeg sa nei. Da jeg kom hjem uten penger ble mor sint. Men skotten har nå sent meg ytterligere 10.000 baht og sagt at han snart vil komme tilbake. Inntil den tid vil han sende penger jevnlig. Disse må jeg dele 50/50 med byrået. Den 21-årige jenta har en eldre søster som jobber på bar i Pattaya. Men det var ikke noe vårt intervjuobjekt ønsket å gjøre. Hun ville heller finne en kjæreste via nettet.

7041 nordmenn

Etter det Thailands Tidende erfarer benytter byråene seg av kjente datingsteder, hvor ThaiLoveLinks er et av de største. ThaiLoverLinks har 7.041 medlemmer i Norge, har vi funnet ut. Den største aldersgruppen er 42-45 år, hvor det er hele 959 medlemmer i Norge. Byråene etablerer profiler for jentene, og de forestår kontakt med interesserte menn. De ansatte utgir seg også for å være jentene som leter etter utlendinger på de ulike chatte-steder. - Katoyene er flinke i engelsk og de vet hva de skal si til mennene, forklarer jenta. Bare i en landsby med cirka 300 familier utenfor Buriram er det fire jenter som har benyttet tjenesten. Det er enkelt for jentene å gjøre det på denne måten. Etter det første utlegget på 5000 baht tar byrået seg av kontakten med utlendingene, og avtaler når og hvor de skal treffes. Byrået ber om ca. 10.000 baht pr gang fra utlendingene, et beløp de har erfart er overkommelig for de fleste. Blir det etter hvert snakk om ekteskap så anbefaler de å be om minst 200.000 baht i medgift. Av dette skal byrået ha 10 prosent. Deretter skal de ikke ha noe mer, med mindre jenta trenger hjelp til å finne en ny kjæreste ved neste korsvei.

Store penger

Byråene som driver slik virksomhet kan tjene store penger. Hvis to personer ‘dater’ i to år og senere gifter seg, kan byrået fort tjene 200.000 baht, hvis utlendingen eksempelvis sender 15.000 baht i måneden og betaler 200.000 i medgift. - Er du ikke redd for at utlendingene skal forstå at det ikke er deg de har chattet med på nett, spør vi. Svaret vi får er at de ansatte på byrået som foretar chattingen forklarer overfor utlendingene at de er en venninne av jenta som hjelper henne siden hun selv er dårlig til å skrive engelsk. Derfor blir det ikke noe problem om mannen møter ei jente som kan mindre engelsk enn kommunikasjonen ga inntrykk av. - Jeg kan selvfølgelig ikke fortelle min nye kjæreste at jeg bare får halvparten av pengene han sender. Da blir katoyene i byrået sinte, og jeg frykter for at de kan skade meg eller min familie, avslutter den 21 år gamle jenta.

Afrikanere blir thaier på ThaiLoveLinks

De vakreste kvinnene på nett er ikke alltid hvem de utgir seg for. I Nigeria og Ghana har det blitt rene industrien å lure vestlige menn. Og når det ikke er nok å utgi seg for å være afrikansk, går ikke svindlerne av veien for å utgi seg for å være thaier. For få år siden kom det store mengder kontaktannonser fra ghanesiske kvinner til mannfolkbladet Aktuell Rapport. Etter at flere menn var svindlet for flere titusener av kroner av det de trodde var kvinner som ville ha en norsk kjæreste, sluttet bladet å ta inn annonser fra Vest-Afrika. Nå er internett det nye jaktmarkedet for svindlerne, og på ThaiLoveLinks har ghaneserne startet en ny svindel: De kopierer bildene til thailandske kvinner de finner rundt om på nettet og utgir seg for å være thai. De som er litt oppmerksomme kan avsløre denne svindelen, for når chaneserne logger seg på nettstedet er det relativt lett å se, plutselig blir 4-5 pene thaier linket opp samtidig fra samme sted. Som oftest oppgis bosted til ‘Phra Nakhon’, som er en bydel i Bangkok. Bli ikke overrasket om det står at de har både hest og hund. Tar du kontakt vil du bli servert en historie om at vedkommende har flyttet til Ghana, har en far som er afrikaner, eller en mor som har tatt henne med dit. Nå trenger hun deg, slik at hun kan komme til Norge. Hvem du er, hva du er, alder eller annet betyr lite. Bare send penger raskest mulig!

Falske identiteter på internett har utviklet seg til et stort problem. I Norge har blant annet Økokrim advart mot virksomheten. Mange norske menn har latt seg lure for store summer, i en virksomhet som får en til å tenke tilbake på de såkalte nigeriabrevene som var en plage for noen år siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS