Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

lørdag 8. september 2012

Nye perspektiver på salg av sex i Thailand

Jeg tror jeg har funnet bloggen som jeg har savnet i mange år.

IThailand skriver dette.  Og jeg tillater meg å legge det ut .

Kilde:http://ithailand.no/page/9/
Nye perspektiver på salg av sex i Thailand

Skrevet av admin . Postet i Kultur i Thailand


Bar i Phuket. Foto: Frank Hansen

Det er mange myter, fordommer og uvitenhet angående prostitusjon og salg av sex i Thailand. Mang turister går fort forbi barene og tror deretter at de er i besittelse av sannheten om dette fenomenet.

Barmiljøet i Thailand har flere sider som ikke er synlige ved første øyekast. Jeg ønsker med dette innlegget å sette lys på flere perspektiver. Innholdet i denne artikkelen er basert på thaienes egne uttalelser og ikke konstruerte fordommer gjort fra «andre siden av gata».

 

 »Gamle griser som utnytter de stakkars thaidamene»

Dette er det dominerende synet på «prostitusjonen» i Thailand. Vel, jeg skjønner at folk kan se det slik. Fra utsiden kan det se slik ut. Men jeg må få understreke viktigheten av å grave dypere før man dømmer mennesker på denne måten. Selvfølgelig er det noen «griser» der ute, men vestlige menn er kjent blant barjentene for behandle dem bra. Faktisk er dette en av grunnene til at thaidamer vil gifte seg med menn fra europa. «Thailandske gutter har en tendens til å være utro, voldelig, stikke av når man får barn eller finne seg yngre damer» sier en thailandsk dame til meg. «Vestlige menn er mer stabile og behandler damene bra». Mange av barjentene går også bevisst etter de gamle mennene. «De betaler bedre.»

 

Hvem utnytter hvem?

Mange vestlige menn faller pladask for thailandske fristerinner. Man blir forelsket og tror man er «the one and only». Det er man høyst sannsynlig ikke. Det er helt vanlig (og nærmest et ideale) for thailandske barjenter å ha flere «kjærester». En dame fortalte meg at dette var «jackpot» fordi da hadde man flere som kunne sende dem penger samt større sjanse for å komme seg vestover. «Det er som å tippe lotto», fortalte hun, «jo flere kuponger du har inne, jo større er vinnersjansene». Det er også mange av damene som kommer seg til Europa med eldre menn som er utro med yngre menn. Vestlige menn tror dem er i kjærlighetens mekka, men sannheten er at mange (men ikke alle) befinner seg i løgnens casino. Hvem utnytter hvem?

 

«Har ikke noe valg»

Jeg snakket med en fabrikkeier fra Bangkok. Han fortalte at en stor andel av hans arbeidere forlot jobben for å arbeide i bar på de store turiststedene. «De tjener nok til å forsørge seg og sin familie, men de ønsker mer penger, raskere penger og drømmer om å komme seg til Europa for å jobbe», fortalte han. Mange vil heller ikke bli «reddet» ut av situasjonen da barjobbing kan gi høy økonomisk gevinst og en mulighet til å komme seg til et rikere land.

 

Betalt one-night-stand?

Jentene bestemmer selv hvem de skal bli med hjem. En barjente fortalte meg at «vi gjør akkurat det samme som vestlige jenter gjør. Forskjellen er at vi får betalt for det.»

 

Kulturelle forskjeller

Man må også ta høyde for at mennesker fra en annen kultur kan ha et annet syn på å konvertere penger og sex. En dame jeg møtte i en bar sa at «vi selger ikke sjela, vi leier bare ut kroppen.» Dette kan også være et forsøk på å dekke over noe man ikke liker å innrømme, men «prostitusjon»  har helt andre konnotasjoner i Thailand enn i vestlige land. Man ser det rett og slett ikke på samme måte. Å få betalt for sex kan bli anskuet som renere enn å gjøre det for nytelsens skyld. Med pengene kan man ta vare på sin familie («tam bon»), en høyt respektert verdi i en thailandsk kontekst.

 

Rike jenter selger også sex

Jeg har kilder på at også jenter fra rike familier selger sex. Spesielt til velstående thailandske menn (som gjerne har kone og barn hjemme). Selv om mye av prostitusjonen foregår i familier med økonomiske begrensninger så er det også mange av de rike damene som velger å gjøre dette. Hvorfor? Vet ikke.

 

Kvinneoverskudd

Thailand har et nokså stort overskudd av kvinner. Når det er sagt er det også en stor andel av thailandske menn som er homfile samt er «ladieboyer» (khratoy). Med andre ord er det kamp om de heterofile mannfolka. Utfordringene hva angår å finne seg partner (og videre skape seg en familie) kan løses ved å jobbe i bar og treffe menn fra andre deler av verden.

 

Andre kategorier

Hva med vestlige menn som møter thailandske gutter? Eller kvinner som kjøper sex av thailandske menn? Eller thailandske menn som kjøper sex av thailandske kvinner? Eller norske kvinner som reiser til Tyrkia eller Afrika for å finne seg menn?Hvorfor ligger stigmaet så sterkt på vestlige menn i Thailand? Mange andre kategorier av mennesker gjør det samme uten å bli stemplet på samme måte.

 

Gode og langvarige forhold

Jeg kjenner mange thailandske damer og norske menn som lever lykkelige sammen. Og det til tross språkforskjell, kulturforskjell og noen ganger også stor aldersforskjell. Kanskje var det nettopp på en bar i Pattaya dem traff hverandre. Noen år senere er begges liv beriket på alle måter. Ensomme blir sosiale, fattige blir rike, gråt blir til latter.
Vær derfor forsiktig med å dømme. Ting er ikke alltid slik dem ser ut ved første øyekast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS