Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

søndag 5. august 2012

Jeg har tidligere lagt dette innlegget ut fra Thailandske aviser. Men fant innlegget i Norge også.

kilde:http://www.aftenposten.no/norge/Skilte-thailanske-kvinner-ender-som-prostituerte-i-Norge-6950073.html

Skilte thailanske kvinner ender som prostituerte i Norge

Thailandske kvinners situasjon på massasjeinstitutter i Oslo er blitt kartlagt av Kirkens Bymisjon. De beskriver et bilde av sårbare kvinner som velger prostitusjon som siste utvei.

Kirkens Bymisjon har registrert 59 massasjeinstitutter i Oslo, og besøkt 70 prosent av instituttene. Historiene de ansvarlige for undersøkelsen har fått fortalt, bekrefter mye av det som kommer frem i de studiene som er gjort i forhold til denne gruppen.
- Kvinner som jobber på massasjeinstitutter har gjerne begynt å jobbe der etter flere år i Norge. Ofte er den umiddelbare foranledningen en skilsmisse fra en norsk mann, men det forekommer også at kvinnene er i en presset økonomisk situasjon som følge av at ektemann har lite inntekt, eller/også lar kvinnene disponere lite av familiens inntekter, sier Lena Hanssen ved Kirkens Bymisjon.
Politiet sier de ikke har prioritert prostitusjon ved massasjeinstituttene, men at dette er under revurdering.
- Massasjeinnsituttene er ikke de områdene som har hatt størst prioritering hos oss. Situasjonen vi nå er blitt informert om tilsier at det er mulig vi må dreie virksomheten vår noe, sier Einar Aas, sjef for Org krim ved Oslo politidistrikt.

 

Skiller seg fra norske menn

Det thailandske miljøet skiller seg ut fra andre prostitusjonsmiljøer med kvinner fra andre land ved at kvinnene er bofaste i Norge og derfor har en type oppholdstillatelse som medfører rettigheter i det norske samfunnet, som for eksempel retten til å ta seg arbeid.
Dette skyldes at thailandske kvinner i Norge oftest har kommet gjennom familiegjenforening med en norsk ektefelle.
De thailandske kvinnene som er involvert i prostitusjon kommer med andre ord ikke til Norge for å selge seksuelle tjenester, men debuterer i prostitusjon først etter flere år. Dette gjelder også de med prostitusjonserfaring fra Thailand (Tveit & Skilbrei 2008).
- De antar at deres muligheter på det norske arbeidsmarkedet er små, kjenner ofte ikke til at de har rett til ulike bistands- og stønadsordninger, og søker mot massasjeinstituttene, der de har grunn til å tro de kan få jobb. Med intensjon om å jobbe som massør havner de i en situasjon der det fra kundens side forventes seksuelle tjenester, en forventning de, overlatt til seg selv, kan oppleve at de har små reelle muligheter for å avvise, sier sosialkonsulent ved Nadheim, Lena Hanssen.

 

Vet ikke om rettigheter

Kvinner som kommer til Norge gjennom ekteskap med en nordmann er blitt en sterkt voksende gruppe de siste 15 årene i følge Fafo. Hovedandelen kommer fra Thailand, og man regner med at det hvert år giftes cirka 600 thailandske kvinner med norske menn i Norge.
- Mange velger å bli værende i svært vanskelige forhold fordi de er avhengige av sine norske ektemenn, og kjenner ikke til sine rettigheter, sier Guri Tyldum, en av landets ledende forskere innen prostitusjon og trafficking.
 - En thailandsk kvinne fortalte at hun hadde fått råd om å bare ”holde ut”. Hun var i et voldelig forhold, men hadde blitt rådet av sine thailandske venninner til å bare holde ut til det var gått tre år, og hun ville få bosettingstillatelse, sier Lena Hanssen.

 

Informasjon på thailandsk

- Svært få av de vi har pratet med kjenner til sine rettigheter i Norge. For mange kunne det nok vært av stor betydning å få informasjon på et tidligere tidspunkt, sier sosialkonsulent Lena Hanssen ved Kirkens Bymisjon.
Nadheim er Kirkens Bymisjons senter for kvinner og menn med prostitusjonserfaring, og drives av Kirkens Bymisjon. De arbeider nå med å annonsere på nett og oppsøke massasjeinstitutt for å gi kvinnene informasjon.
Problemet oppstår ofte for thailandske kvinner som gifter seg med er ressurssvake menn,  i følge forskningen. Mange thailandske kvinner som kommer til krisesentrene, har menn med rus og psykiske problemer. Noen kan være voldelige, andre er bare svært kontrollerende ifølge Fafo.
- Innvandringssystemet legger opp til at mannen er integreringsansvarlig. Dette er en sammensatt gruppe, og det er viktig ikke å gruppere alle thailandske kvinner og norske menn innenfor denne gruppen. Jeg kjenner til mange norske menn som gjør en kjempejobb med å integrere sine kvinner i det norske samfunnet, men hvis ikke ektemannen hjelper til står de ofte helt alene, sier forsker Guri Tyldum.


 ----------------------

 kilde: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7849711

Har nødtelefon for thailandske kvinner i Norge

Den thailandske ambassaden i Oslo (Foto: Faksimile)1. januar i år var det registrert 13.293 personer med thailandsk bakgrunn i Norge.

 
Den thailandske ambassaden i Oslo har et eget telefonnummer for kvinner som opplever vold og mishandling av norske menn.
Teeraboon  Boonwit (Foto: Privat)Konsul Teeraboon Boonwit får 150-200 henvendelser fra thailandske kvinner i året.
Foto: Privat

Thailandsk nødtelefon i Norge

  • Til leserne: NRK.no har nødnummeret for thailandske kvinner, men har valgt å ikke publisere det for å unngå misbruk.
Over 7000 thailandske kvinner har kommet til Norge de siste 20 årene for å gifte seg med norske menn.
Flere av disse opplever vold og mishandling i hjemmet og ambassaden har derfor ett telefonnummer der de kan henvende seg 24 timer i døgnet.
– Vi har hatt et slikt nummer der de kan ringe døgnet rundt siden jeg kom til Norge for to år siden, sier konsul Teeraboon Boonwit ved den thailandske ambassaden i Norge til NRK.no.
Han har ikke egne tall for hvor mange som ringer 24-timerstelefonen, men forteller om mange henvendelser om vold og annen mishandling både på telefonen og når han møter thailandske kvinner på reiser rundt i Norge.
– Vi får mellom 150 og 200 henvendelser i året, sier Teeraboon Boonwit.

Også frivillige grupper

Ambassaden opplyser at ikke alle henvendelsen kommer fra kvinner som opplever vold.
– En del kontakter oss fordi mennene deres nekter dem å lage thailandsk mat, sier Teeraboon Boonwit til NRK.no.
Konsulen forteller også at det finnes støttegrupper av thailandske kvinner som hjelper sine medsøstre.
– Vi har blant annet frivillige grupper i Oslo, Trondheim, Stavanger og Ålesund som følger opp de som tar kontakt. sier Teeraboon Boonwit.

13.000 fra Thailand

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) bodde det 1. januar i år 13.293 personer med thailandsk bakgrunn i Norge.
Den thailandske ambassaden opplyser til NRK at det store flertallet av disse er kvinner som er gift med norske menn.
I en rapport fra 2008 om familieinnvandring og ekteskapsmønster for SSB ble det opplyst at i perioden fra 1990 til 2006 kom det cirka 4900 kvinner fra Thailand for å gifte seg i Norge.
Til sammenligning var det 100 thailandske menn som kom til Norge for å gifte seg i den samme perioden.

Innvandring til Norge for å gifte seg med norske statsborgere som ikke har innvandrerbakgrunn.

LandAntall
Thailand7664
Filippinene3515
Russland3416
USA2930
Tyrkia1523
Polen1516
Storbritannia1485
Tallene gjelder for perioden 1990-2010Kilde SSB  

 

Kraftig overvekt på krisesentrene

På krisesentrene i Norge er personer med innvandrerbakgrunn kraftig overrepresentert.
Statistikk fra krisesentersekretariatet viser at 63 prosent av beboerne på krisesentrene i 2010 hadde innvandrerbakgrunn.
Det er en kraftig økning fra en andel på 43 prosent av beboerne i 2003.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS