Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

søndag 5. august 2012

kilde:

http://www.nordicithailand.net/default.asp?Folder=16&IdArticle=9734

Thailansk Lov

Hvem eier de forskjellige gjenstandene i et ekteskap med Thai dame!


Etter at man har feiret brullupet, er det en forutsetning at man registrer ekteskapet i henhold til Thailandske lover, for at det skal bli kjent gyldig. En utlending som gifter seg med en Thai dame må også registrere ekteskapet i sitt hjemland, for at det skal være gyldig der. Det som trengs av dokumenter for en utlending for å kunne gifte seg i Thailand, er et gyldig pass, samt en dokumentasjon fra en ofisiell myndighet i hjemlandet på at han er ugift og at det ikke er noen hindringer for at han kan gifte seg.

Etter at ekteskapet er registrert, er det i henhold til loven en forutsetning at de betraktes som mann og kone med felles bosted og eiendeler. På grunn av dette kan det oppstå uenighet om hvem som eier de forskjellige eiendelene et ekteskap innehar, hvis de bestemmer seg for å skille lag. Det er derfor en lov som tar for seg eiendelene i et ekteskap. På engelsk heter denne loven ”Family Law” og her finner man bl.a. følgende:

1. Personlige eiendeler: Personlige eiendeler består av følgende:

  • 1.1 Eiendeler som den enkelte av partene hadde før ekteskapet 
  • 1.2 Personlige smykker / medaljonger o.l. som brukes daglig av hver av partene 
  • 1.3 Eiendeler som den enkelte har arvet, men ikke ting som er testamentert etter at ekteskapet er inngått.

2. Ekteskapets eiendeler: Eiendeler som inngår i det felles bo, i et ekteskap!
  • 2.1 Eiendeler som er skaffet i ekteskapet, kan være biler, land eller hus osv. Disse gjenstandene ses på som felles eiendeler, selv om en av partene hadde kjøpt disse for egne penger før ekteskapet inngås!

  • 2.2 Eiendeler som er testamentert til den enkelte, etter at ekteskapet ble inngått 
  • 2.3 Avlinger som måtte forkomme på den enkeltes eiendom ( eksempel frukt, hvis det er frukttrær på eiendommen ) samt også renter på eventuelle bankinnskudd som den enkelte har. Uansett, så skal enhver eiendel som er fastsatt til å være en ”Personlig eiendel”, forbli den personliges eiendel for alltid, og den andre part har ikke anledning til å gjøre krav på denne.

Derimot så har begge parter like store eiendeler i gjenstander/ eiendom som faller inn under ”Ekteskapets eiendeler” i henhold til loven. Hvis ekteskapet oppløses så skal slike eiendeler deles likt mellom partene. Det er anledning til å gjøre bryllups avtaler i henhold til loven. Derfor er det lurt å skrive ned alle dine personlige eiendeler og få dette registrert samtidig som ekteskapet blir registrert på offentlig kontor. En slik bryllupsavtale kan da fastslå og bekrefte hva som er den enkeltes eiendeler, hvis alle eiendelene i et ekteskap skal deles på et senere tidspunkt.
Par som lever sammen som mann og kone, uten at ekteskapet er lovlig registrert, blir ikke regnet som ektepar, og kommer heller ikke inn under ekteskapsloven. Men det skal tilføyes at eiendeler som er skaffet mens de bodde sammen, skal regnes som felles eie, og hver av partene skal dele dette likt mellom seg.

Hvis det å skille ut og dele, det som er anskaffet mens de bodde under samme tak, av en eller grunn ikke lar seg gjennomføre, så skal disse eiendelene legges ut for salg, og utkommet av salget skal deles likt mellom partene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS