Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

fredag 10. februar 2012

Flytte penger til Thailand fra utlandet

Det er flere grunner til at du kanskje må flytte penger fra utlandet inn i Thailand. Du ønsker kanskje å flytte dine sparepenger for personlige utgifter, overføre pensjonsutbetalinger, sette inn penger på en thailandsk konto for visum formål, og for mange flere formål. Avhengig av dine behov og hvor midlene dine er, er det forskjellige måter å flytte penger inn i Thailand.

Kontantuttak (med ATM-kort, kredittkort, eller iKobo kort)

Den enkleste måten å flytte penger inn i Thailand, i hvert fall i små mengder, er ved å trekke seg fra en thailandsk ATM.
Du kan bruke noen av kortene på Cirrus eller pluss-systemer, så lenge din PIN er 4 siffer lang. I dag, alle thailandske banker belaste en ATM tjeneste gebyr på 150 THB per transaksjon, og du kan også ta ut penger i Baht og derfor vil tape penger på børsen.

På toppen av dette, vil du også bli belastet eventuelle internasjonale ATM bruk gebyr ved hjemmet ditt bank, som kan variere fra $ 0-6 dollar for de fleste banker.

Kun AEON minibanker (http://www.aeon.co.th) fortsatt operere uten lader 150 THB avgift, om deres valutakurser kan være høyere enn andre banker, så det er viktig å sjekke på nettet for å se om du har noen reelle innsparinger.
 
Den andre stikk når du bruker en ATM er at du bare er i stand til å trekke maksimalt 20 000 THB per transaksjon (dette er ATM grense, ikke kontoens uttaksgrense), slik fordi avgiftene er også per transaksjon, blir det effektivt å ta ut store summer hver gang.
 
Det er også mulig å bruke internasjonale kredittkort på Thai minibanker, men de fleste maskiner bare jobbe med Visa eller Mastercard systemer. Alle gebyrer listet ovenfor gjelder, pluss kontantuttak på kredittkort vanligvis påløper renter daglig, så det er best å nedbetale de balanserer så raskt som mulig.

Veiviser Mastercard kan du trekke opp til 25 000 THB per transaksjon, så dette er litt mer praktisk enn å bruke en vanlig ATM kort.
 
Men på store bankfilialer, kan du bruke kredittkortet ditt, og pass på disken til å trekke opp til 50.000 THB i en transaksjon, med et behandlingsgebyr som ligner på et enkelt ATM gebyr. Hver bank har sine egne regler om maksimal transaksjonsbeløp, og ulike avgifter så sjekk først
 
Et tredje alternativ er en iKobo kort www.ikobo.com. Dette kortet kan brukes akkurat som et Visa kredittkort og arbeider på maskiner knyttet til Visa-systemet bare.

Det er som et kredittkort, bortsett fra at noen kan få en uten clearing eller kontroll av kredittverdighet. Du bare front-load kortet med kontanter (gjennom online overføring), og kortet blir sendt til deg fra FedEx. Det er en en-gang postvesenet gebyr, så brukshonorarer blir trukket fra saldoen din. Dette er en enkel alternativ for folk uten bankkontoer eller de med dårlig kreditt historie.

Bank Transfer (SWIFT, sjekker, og utkast)

Hvis du trenger å overføre store mengder penger på en gang, eller trenger bankutskriften av dine overføringer (som en TT3 for å kjøpe eiendom) deretter overføre penger fra en utenlandsk bankkonto kan være det beste svaret. Du kan flytte penger fra en utenlandsk bankkonto til en thailandsk en via 3 forskjellige metoder: bankoverføring, sjekk eller bankremisse.

1. Det er mulig å forberede en overføring gjennom bank (i person eller online) til en thai konto ved hjelp av mottakende banks SWIFT nummer. Thai bank SWIFT nummer finner du her

<http://bangkoktimesonline.com/en/articles/banking-in-thailand>. Det er avgifter hentet fra både mottak og sending banker, selv om disse har en tendens til å utgjøre mellom 1800-2400 THB, uavhengig av hvor mye penger overført. Derfor blir denne overføringen mer kostnadseffektivt enn minibankuttak på beløp større enn 130.000 THB.
SWIFT overføringer tar vanligvis mellom 3-5 virkedager å behandle.
Den Bangkok Bank i Thailand http://www.bangkokbank.com har filialer i utlandet, og kan tillate deg å overføre midler fra disse grenene til thailandske kontoene for svært lave priser. Likeledes har HSBC Bank flyttet inn Thailand og tilbyr reduserte gebyrer for kunder å flytte midler i fra HSBC http://www.hsbc.co.th kontoer i utlandet.
 
2. Noen thailandske banker vil akseptere utenlandske sjekker, så om du kan sende en sjekk til kontanter i en thailandsk konto, må du være sikker på at mottakende banken vil ta sjekken. Processing sjekker kan ta mellom 4-6 uker og kostnader akkumuleres opp til 2000 THB.
 
3. Bankremisser (aka kasserer sjekker) kan være utarbeidet av ditt hjem banken og sendt til en thailandsk bankkonto. Behandlingen tar kun 3-7 dager og avgifter for alle beløp pleier ikke å overstige 1200 THB. En internasjonal postanvisning, som er forskjellig bare i at sertifikatet er pre-betalt, kan også brukes, men igjen kan ikke bli akseptert av alle banker.
 

Wire Transfers som Western Union

Western Union www.westernunion.asia og Moneygram www.moneygram.com er to eksempler på wire transfer tjenester som er ekstremt rask, håndteringsrutiner overføringer fra utlandet til Thailand i løpet av minutter. Hvis du mottar penger fra utlandet og ikke har en thailandsk bankkonto, kan disse tjenestene være et godt alternativ. Imidlertid kan sine avgifter være ganske høy, med 20% på små beløp.
Begge tjenestene advare kundene å ALDRI overføre penger til fremmede, og sikkerhetstiltak er på plass, slik som e-post og telefon bekreftelse, for å sikre at midlene går til høyre mottakeren.

Online Regnskap (PayPal, Moneybookers)

Inntil nylig visste online e-wallet systemer som PayPal www.paypal.com og Moneybookers www.moneybookers.com ikke har sterke forbindelser med thailandske banker og derfor bare noen få banker var knyttet til sine systemer. Nå har dette endret seg, og det er lett å koble en PP eller MB-konto til din thai bankkonto ved hjelp av sin "Legg An Account" har online.
 
Disse systemene lar deg samle inn penger online gjennom forretninger eller laste opp din konto ved hjelp av bankoverføring eller kredittkort. Dermed står du fritt til å handle på nettet eller ta ut penger til noen registrerte kontoer. Så må du først sette opp en thailandsk bankkonto (med nettbank slik at du raskt kan sjekke saldoen), deretter koble dette til en PP eller MB konto etter deres anvisninger. Når dette er gjort, vil de gjøre 2 små innskudd til din konto som du så bruker til å bekrefte og fullføre koblingen.
 
Moneybookers lar deg motta midler eller laste opp dine konto gratis, så trekke seg tilbake til en thai konto for bare en liten avgift på 25 THB på en overføring av 999.99 euro (deres transaksjon grense). Transaksjoner tar vanligvis mellom 2-3 dager å behandle. Moneybookers er for tiden endrer sitt firmanavn til Skrill.
 
PayPal avgifter avgifter på 3-8%, avhengig av mengden som du får inn på kontoen din. Uttak til bankkontoer i Thailand er gratis så lenge de er for beløp større enn 5000 THB.

Overføre penger til å kjøpe eiendom

Dersom midlene du flytter til Thailand vil bli brukt til å kjøpe en condominium som vil være under utenlandsk eierskap, så må du få en FETF (tidligere kjent som TT3 = Taw Taw 3) skjema for hver overføring over 50 000 USD eller tilsvarende i andre valutaer. Denne formen er kjent som en Foreign Exchange Transaction Form (FETF) Form og er nødvendig for å hjelpe deg vise at hele kjøpesummen for leiligheten er overført til Thailand fra utlandet, en nødvendighet for utlendinger å kjøpe dømme. Se her for eksempel skjema.
 
(Www.bot.or.th / Thai / ForeignExchangeRegulations / Rapport% 20Form/Report/FX_TranForm.doc).
For å kjøpe en leilighet, kan du overføre penger til dine egne kontoer i Thailand, slik at du må samle dine egne FET skjemaene fra banken, eller annet du kan betale direkte til leilighet utbygger, i hvilket tilfelle utbygger må samle FETF skjemaene for deg. 

I alle fall er FETF skjemaer kreves for eventuell overføring beløp over 50.000 USD. For mindre overføringsbeløp, må du samle inn betaling slips og be brev fra banken din som bevis på de internasjonale overføringene.

 
Spare penger på overføringer
 
Snakk med din utenlandske bank og Thai bank om hvilken av metodene nevnt ovenfor medføre hvilke avgifter, og velge den beste som lar deg overføre mest mens betaler minst til bankene.
 
En måte å kontrollere effekten av valutakurser på overføringer er å åpne en utenlandsk valuta konto med din Thai bank. For eksempel kan du åpne en USD (amerikanske dollar) konto og overføre USD midler til det, så vent til gunstige valutakurser før uttak av pengene dine og endre det til Thai Baht.
 
Som et siste ord, sørg for å sjekke valutakurser at Thai banker belaste før du velger hvilken bank for å åpne en konto med å motta utenlandsk valuta, eller bare å velge riktig banks minibank å overføre valuta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS