Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

onsdag 8. februar 2012

Thaibloggen svarer redaktør i Thailand tidene

Emnehistorie for: Myter om thai-norske skilsmisser

Maks. viser de siste 6 innlegg - (siste innlegg først)
08 feb 2012 kl. 23:59 #3
Thaibloggen
Jeg har nå opplevet det totale motsatte av hva som er i artikkelen.

De fleste som gifter seg med kvinner fra Isaan området blir skilt etter 3,5 år. Jeg mener at jeg leste nyrlig at 90 % av de som har inngått ekteskap med Isaan kvinner blir skilt etter 3,5 år.

Og da ryker huset som er bygget i Thailand. Og alt som er bygget opp.

Jeg har truffet så mange menn som har mistet alt i Thailand. Og flere i Oslo har nå opplevet en trend hvor disse kvinnene skiller seg etter 3,5 år.

Dette er faktisk svært utbredt nå.

Og dette tar jeg opp på min blogg thaimarried.blogspot.com

Jeg ønsker å advare mot å gifte seg med Isaan kvinner uten å bli bedre kjent enn hva som har vært vanlig.

Disse kvinnene gjør alt for å komme seg ut av fattigdommen. Men menn blir sitte igjen med sorteper. Da med å betale barnebidrag og gjennomgår et rent helvete med skillsmissene som tas ut i Norge.

Dette fordi kvinnene får fri rettshjelp.Mens menn som arbeider for familien må betale advokat utgifter opp mot 100 000 kr.


Å det som sikrer disse lykkejegerne opphold i Norge er barna.

Og her er den virkelige taperen etter Thai - Norsk ekteskap.
08 feb 2012 kl. 23:49 #2
Thaibloggen
Ønsker å stille følgende spørsmål til Terje Engø.

Hvordan vil du forklare dette.

kilde: www.nationmultimedia.com/2007/12/08/nati...ational_30058596.php


Bangkok - Thai jenter i midten av landsbygda nord-øst Thailand er dumping sine utenlandske ektemenn av stillingen, sa en senior dommer lørdag.


Av de 142 skilsmissesaker arkivert i Khon Kaen sivil domstol i de siste tre månedene mest involvert lokale jenter som søker å splitte fra sine utenlandske ektefeller, sa Patikorn Khonpipat, Justitiarius av Juvenile and Family Court.

Dommeren kunne gi noen grunn for den nylige vende seg bort fra utenlandske ektemenn som har blitt ettertraktet av kvinner fra denne relativt fratatt regionen de siste tiårene.

Han spekulerer i at thailandske jenter hadde urimelige forventninger til en overlegen livsstil og høy inntekt når de gifte utenlandske menn - bare for å bli kraftig desillusjonert ganske raskt. Få Thais dag lever i ekstrem fattigdom.

Det finnes ingen pålitelig statistikk for antall thailandske kvinner gifter seg med utlendinger med mange ekteskap ikke er registrert i Thailand, men det virker sannsynlig å være ganske høy. Mange av de enslige menn som besøker Thailand notorisk frekk uteliv soner komme unna med en jente på slep.

Mer respektable kvinner finner det lett å koble opp med ensomme utlendinger takket være en plenitude av internett dating sites der jenter som knapt snakker engelsk kan koble med menn i håp om å finne en "eksotisk" Thai partner.

I Roi Et provinsen, ved siden av Khon Kaen, det er en "sveitsisk Village" så kalt fordi mer enn 100 kvinner har det giftet utenlandske menn, med allerede gift jenter introdusere andre.

Et par år siden de nasjonale økonomiske og sosiale Development Board oppdaget at 15,284 kvinner i viltvoksende nord-østlige regionen ble gift med utlendinger, og leve i utlandet, som førte til den økonomiske tenketanken å fremme ideen om at utenlandske gifte jentene kunne hjelpe kanal investering tilbake til Thailand.

De siste nyhetene tyder enten på at mange land jenter tror de har allerede fått tilstrekkelig investering eller er ikke lenger villig til å betale prisen for en utilfredsstillende ekteskap.
02 jan 2012 kl. 07:18 #1
Redaksjonen
Myten om at mange thailandske kvinner skiller seg etter tre år, når de kan få oppholdstillatelse, stemmer ikke. Den prosentvise økningen er den samme som for nordmenn og mange andre nasjonaliteter. Thailandske kvinner i Norge har ganske normale skilsmissetall, men høyere enn kvinner fra Filippinene og Vietnam.

AV: TERJE ENGØ

I fjor flyttet det 1171 thailandske borgere til Norge, mens kun 58 flyttet tilbake til Thailand. Det forteller klart og tydelig at de fleste som melder flytting til Norge blir værende. Siden 1977 har 12.018 personer innvandret fra Thailand til Norge. I dette tallet inngår det nærmere tusen personer med annet statsborgerskap. Av de cirka 11.000 thaiene som har kommet til Norge, har 4256 fått norsk statsborgerskap.
Innvandring fra Thailand var nesten ukjent før på slutten av 1970-tallet. Fra 1966 til 1970 innvandret det fire personer fra Thailand til Norge. I den neste femårsperioden økte det til 57. I perioden 1981-85 kom 200 personer. Det var først i 1996 – 2000 at innvandringen fra Thailand begynte å øke kraftig. Da innvandret det 876 personer. De siste årene er tallet femdoblet, og det bosetter seg nå 1100-1400 thailandske borgere årlig i Norge.

Nesten bare kvinner
De langt fleste thaier som bosetter seg i Norge er kvinner som inngår ekteskap med norske menn. For å få fast oppholdstillatelse er paret nødt til å gifte seg. Det betyr at en større andel norsk-thailandske par gifter seg enn hva som er tilfeller i samliv mellom norske borgere, som ikke trenger å gifte seg for å bo sammen.
De thailandsk-norske ekteskapene inngås også ofte etter kortere kjennskap enn hva som er tilfelle for ekteskap mellom to norske borgere. Årsaken er at den tilkommende ektefellen ellers bare kan oppholde seg i Norge på tre måneders turistvisum. Et slikt press på partene for ekteskapsinngåelse burde logisk sett resultert i at flere ekteskap oppløses raskt.

Antakelsen stemmer ikke
Det blir ofte hevdet at thailandske kvinner er lite kritiske til hvem de inngår ekteskap med. Hensikten er først og fremst å bli tre år i Norge slik at de får fast oppholdstillatelse. Når treårsgrensen er passert er det svært mange som skiller seg, heter det seg. Men hva viser tallene?
Jo, tallene viser at thaiene prosentvis følger samme trenden som norske kvinner og innvandrere fra andre land. Trenden er at det er drøyt dobbelt så mange ekteskap som oppløses etter 3-5 år som de som ryker de tre første årene.
Statistisk Sentralbyrå publiserte i 2006 undersøkelsen ‘Grenseløs kjærlighet? Familieinnvandring og ekteskapsmønstre i det flerkulturelle Norge’. Selv om tallene ikke er nye, er det neppe noen grunn til å anta at det har skjedd store endringer i skilsmissemønsteret siden rapporten ble publisert. Thaier, russere og filippinere sto i rapporten for hele 43 prosent av alle kvinnelige ektefeller som innvandret til Norge.
Skilsmisseraten er overraskende lav for ektepar der kvinnen har bakgrunn fra Asia, og særlig lav for
ekteskap der kvinnen kommer fra Filippinene eller Vietnam.

Forskjell mellom nasjonaliteter
Det er bare 2,1 prosent av ekteskapene mellom norske menn og thailandske kvinner som oppløses før det har gått tre år. Det er bare ekteskap med filippinske og vietnamesiske kvinner som har lavere skilsmissefrekvens. Ekteskap med russiske kvinner er ikke like levedyktige. Hele 3,2 prosent blir oppløst i løpet av de første tre årene. For ekteskap mellom to norskfødte er skilsmisseraten 1,5.
Mens bare 2,1 prosent av ekteskapene for thaier oppløses de første tre årene, oppløses 4,7 prosent de påfølgende to år. Men også skilsmisseraten i ekteskap mellom to norske mer enn fordobles fra 1,5 til 3,5 prosent i denne toårsperioden. I ekteskap med brasilianske kvinner øker frekvensen fra 2,4 til 6,6, og der hvor kvinnen er marokkansk stiger frekvensen fra 5,2 til hele 9,2.
I snitt har ikke ekteskap med thailandske kvinner større fare for å gå i oppløsningen enn ekteskap inngått med kvinner fra andre land.

(Thailands Tidende utgave 1/2012 - 1. januar 2012)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS