Bangkokpost.com : Top Stories

Velkommen til Thai Bloggen


Generell Thailand informasjon.
Denne bloggen tar for seg ulike problemstillinger ved å være gift med Thai. Videre legges generelle erfaringer og lenker til steder på nettet som omhandler Thailand.
Bloggen tar nyheter og ting som vi kommer over. Hovedsakelig er bloggen ment for menn.
Men alle lesere er velkomne.

There is Tv stream and Radio at the end of the blogg. Also there is an radio at the right side. I want my readers to enjoy when they relaxing.

World Clock

JavaScript Free Code

Translate This blogg

Søk i denne bloggen

fredag 10. februar 2012

Thailand skilsmisse

A) skillsmisse
Disse dager, omtrent femti prosent av ekteskap ender med skilsmisse. Men i virkeligheten, under Thai lov, det er 3 grunner til å avslutte ekteskapet. Ifølge § 1501 av Handels-og Civil Code of Thailand (CCCT), er de;
  1. Død
  2. Skilsmisse
  3. Avbrutt av retten
Vi vet alle hvorfor døden ender et ekteskap. En kansellering av Domstolen er sjelden. Den har normalt en tilbakevirkende kraft, noe som betyr det samme som om ekteskapet aldri skjedd. I disse sjeldne tilfeller kan en ektefelle, for eksempel påberope seg at han / hun ikke ville ha giftet denne personen om hun ville ha visst visse fakta, eller at ekteskapet er ugyldig på grunn av måten det ble gjort (ex: noen under lovlig alder). Denne artikkelen vil fokusere på den andre måten å avslutte en ekteskap under thailandsk lov: med en skilsmisse.

Skilte seg i Thailand. Loven er den samme for thaiene eller utlendinger.

B) SKILSMISSE
 
Først må vi si at under thailandsk lov, er det ingen forskjeller mellom utlendinger og thailendere. De blir behandlet likt. Men for visse aspekter av eiendom, eller fordi de trenger for å oversette noen dokumenter, kan det være litt mer komplisert.

 Igjen, til skilsmisse i Thailand, må ekteskapet være godkjent i henhold til thailandske lover. I Thailand er det 2 måter å skille seg:
 
1. En ubestridt skilsmisse i Thailand (lage en avtale mellom ektefeller)
Dersom mann og kone ønsker å avslutte deres ekteskap, Thai lov tillater par til skilsmisse uten grunn fordi et ekteskap er sivil kontrakt. Derfor, etter samtykke, kan ektefellene endre og kansellere kontrakten.

Dersom begge parter er enige om å avslutte et ekteskap (eller en kontrakt), kan de gjøre det, men må følge prosedyren. Mange sivilrettslige land aksepterer disse ubestridte skilsmisser.  

På motsatt, sedvanerett land, som England, USA eller Australia, ikke aksepterer en ubestridt skilsmisse og normalt må be om en rettskjennelse.
 
Prosedyren Skilsmisse effekt ved gjensidig samtykke skal gis skriftlig og sertifisert ved underskrift av to vitner i henhold til § 1514 av Civil and Commercial Code.

En skilsmisse avtale kan gjøres ved distriktets kontor eller i et advokatfirma. Det er ingen formatet som kreves om denne avtalen, men det viktigste er begge parter forstår og godtar å lage en skilsmisse.  

Dette er grunnen til en tospråklig avtale kan være viktig for en thai-Farang par. Under Thai lov, shoud du ha minst 2 vitner til å signere skilsmisse avtalen.

Tilsynelatende er det ingen som opplyser om at 2 vitner må være til stede samtidig, men vitner har å erkjenne hvem og hva de signerer for (s.417/2494 fru Pong Pensara, saksøker og Mr Nueng Satarat, saksøkte).

Selv om det er noen vitner erkjenne om skilsmisse avtale, men det er bare en vitne signert for, skal det anses at skilsmisse avtalen ikke blir gjennomført (Høyesterett 1639/2522, Dr Wisut Tansirimongkol vs Oranut Tansirimongkol).

Eventhough begge parter har gjort en skilsmisse avtale med 2 vitner, vil det ikke ta virkning dersom det ikke er å registrere det på distriktskontor (Høyesterett 215/2519 Mr Suthep Pomasa vs Mrs Rien Pomasa)

Effektene Som vi så, skal en skilsmisse ved gjensidig samtykke skal registreres.  

Ved samtykke og signere sin skilsmisse avtale med 2 vitner, en mann og en kone må registrere deres skilsmisse ved distriktskontor for å være lovlig i henhold til § 1515 av Civil and Commercial Code.

I tilfelle at begge parter har signert sin skilsmisse avtale, men en part registrerer ikke hans / hennes skilsmisse, skal en annen part være rett til å håndheve den ved en rettskjennelse (Høyesterett 1291/2500 Mrs Hieng Sae-ton vs Mr Hew Sae-jiew)
 
Hva bør inkluderes i en skilsmisse avtale

Hvis begge parter registrert sitt ekteskap på distriktskontor, må begge parter enige om barnet varetekt, utskillelse av den ekteskapelige eiendeler og andre ting de kanskje ønsker å inkludere i avtalen deres (ex: Underholdsbidrag).  
Betjenten ved registrering kontoret vil merke skilsmissen avtale om de økonomiske aspektene og situasjonen for barnet.
 
2. En omstridt skilsmisse i Thailand (går til domstolen)

Hvis begge parter ikke blir enige om skilsmisse deres, må en part å sende inn en begjæring til retten. Men for å gjøre det, må du ha en årsak, eller det som vanligvis kalles "en grunn".

Bevisbyrden vil være på den personen som ber om skilsmisse, og hun / han vil ha til stede i retten og bevise hans / hennes motivasjon for å spørre en skilsmisse. I Thailand er det flere grunner for skilsmisse. For eksempel inkluderer de (mest vanlig at vi ser er understreket):
  • Mannen har gitt vedlikehold eller æret slik annen kvinne som sin kone (§ 1516 (1) CCCT)
  • Konen har begått ekteskapsbrudd (§ 1516 (1) CCCT)
  • En ektefelle er skyldig i mislige forhold (kriminell eller ikke) (§ 1516 (2) CCCT)
  • En ektefelle har forårsaket alvorlig skade eller tortur fysisk eller mentalt den andre, eller har alvorlig fornærmet den andre eller hans eller hennes etterkommere (§ 1516 (3) CCCT)
  • En ektefelle har forlatt den andre for mer enn ett år (§ 1615 (4) CCCT)
  • En ektefelle er dømt av en endelig dom, og har vært fengslet i mer enn ett år dersom lovbruddet begått gjøres uten medvirkning, samtykke eller i kunnskapen om den andre, og samliv som mann og kone vil føre til at annen part å opprettholde overdreven skade eller problemer (§ 1516 (4/1) CCCT)
  • Mannen og kona frivillig leve separat for mer enn 3 år (§ 1516 (4/2)
  • En ektefelle har blitt avsies å ha forsvunnet, eller har forlatt bosted for mer enn 3 år og det er usikkert om hun eller han er levende eller død (§ 1516 (5) CCCT)
  • Mangel på ekteskapelig støtte (§ 1516 (6) CCCT)
  • En ektefelle har vært en vanvittig person for mer enn 3 år kontinuerlig og slik galskap er neppe kureres (§ 1516 (7) CCCT) · En ektefelle har brutt bindingen av god oppførsel (§ 1516 (8) CCCT)
  • En ektefelle lider av en smittsom og farlig desease som er uhelbredelig og kan forårsake skade på andre (§ 1516 (9) CCCT)
  • En ektefelle har en fysisk funksjonshemming, slik som å være ute av stand til å permanent cohabitate som mann og kone. (§ 1516 (10) CCCT)
Prosedyren  

Du må sende inn en begjæring til domstolen. Hvis du kreve for noen penger til å skille felles eiendelen, må et innskudd gjøres til domstolen.  

Det er normalt 2% av verdien hevdet. For eksempel, hvis du kjøpte et hus mens å være gift, eller en bil, og dette er under "felleseie" (Synd Somros) for en verdi på 2 millioner baht, har du rett til å kreve millioner baht.

Så, vil du måtte betale 20 000 baht som depositum til domstolen. Hvis du vinner ditt tilfelle, kan dommeren pålegge den andre parten til å betale deg tilbake dette innskuddet. Hvis du har barn sammen, vil du sannsynligvis gå til ungdomsfengsel delen først.  

De vil lage en slags rapport som vil bli brukt for domstolen. Så, i retten, for første gang, (det er normalt en forhandling sesjon). Hvis partene ikke blir enige, vil en rettssak kan bestilles. Dersom tiltalte ikke viser, vil det eneste bevis undersøkt være en av saksøker.  

Hvis du ikke vet hvor en part bor eller er, kan en skilsmisse ex parte også gjøres under visse omstendigheter, og etter en kunngjøring er foretatt. For rettssaken, må saksøker være tilstede og har bevisbyrden. Avhengig av hvor forhandlingene er, kan en skilsmisse fås i retten mellom 3 måneder til 1 år. Dette utelukker appeller og spesielle omstendigheter. Igjen, dette er en tilnærming. Skilsmisser er gjort i familien retten divisjon.


Skilte seg i utlandet av en thailandsk ekteskap

Den Conflict of Law Act BEyear 2481 enacts følgende bestemmelser om skilsmisser:
 
§ 26 "En skilsmisse ved gjensidig samtykke skal være gyldig dersom den er tillatt etter lov av nasjonalitet mann og kone"

§ 27 "En skilsmisse kan ikke gis av Siamese domstolen med mindre det er tillatt etter loven nasjonalitet mann og kone." Uansett hvor et gjensidig samtykke skje, er det vanskelig å den andre personen vil vite.

Høyesterett i avgjørelse s.5887/2533, uttalte mens ett parti er thai og en annen part er indisk at "En gjensidig samtykke skilsmisse mellom saksøker og saksøkte skal være gyldig mellom to av dem bare.  

Det kan ikke settes opp mot sine personer ved å handle i god tro, unntatt de partiene som er registrert deres skilsmisse i henhold til § 1515 av Civil and Commercial Code "

Den ektefelle som er registrert deres ekteskap under utenlandsk lovgivning, kan skille seg ved dom i Thailand. Dersom den ene parten ser at det er en av grunnene til skilsmisse i henhold til § 1516 av Handels-og Civil Code. Ektefellen må være til stede ved ambassaden i ektefellens bosted.

Ektefellen erklærer hans / hennes hensikt å skille ved skriftlig dokument om om ekteskapelig eiendom og barnefordeling. Begge parter må signere det tilstedeværelsen av registrar og 2 vitner. I tilfelle at en part ikke kan være tilstede samtidig, kan de enige hvilket parti skal sende skilsmissen første og en annen part vil legge frem senere.  

Skilsmissen laget i utlandet kan være registrert på en distriktskontor i Thailand.
Først må du sertifisere papir fra Utenriksdepartementets av skilsmisse land og oversatt til thai, og sertifisere av thailandske ambassade i utlandet.  

I tilfelle at noen er i krangel om skilsmisse utlandet, vil retten gå inn for å enten bekrefte eller avvise skilsmisse.



Godkjenning av en thailandsk skilsmisse utlandet

De lover i alle land er forskjellige, og de ​​endrer seg ofte. Du bør kontrollere om en thailandsk skilsmisse er anerkjent i ditt land med ambassaden eller en utenlandsk advokat fra ditt eget land.
Storbritannia: 

Vi fant en nettside på http://thaiwomensorganisation.com/ snakke om dette aspektet av thailandske skilsmisse og britisk anerkjennelse av det. En av artiklene er i. Pdf, er ​​relatert til "familierett" mellom thailandske og britisk statsborger. Den sier at:


"Dersom partene gis skilsmissen med thailandske retten og en av partene hadde
Thai nasjonal eller bor i Thailand, vil Britisk lov gjenkjenne det. Men hvis det
Partene har en skilsmisse ved samtykkende og registrere den på distriktskontor,
Britisk lov kan ikke anerkjenne det hvis en av partene bor i Storbritannia innen 12
måneder før skilsmisse "

1 kommentar:

  1. Hei, jeg er så spent på å finne Dr.Amiso, som hjelper meg med å gjenopprette livet mitt, dette er mitt vitnesbyrd om det gode arbeidet til en mann som hjalp meg. Jeg heter Agnes Lucas, Am fra Drammen Norge. Livet mitt er tilbake etter seks års ekteskap, mannen min forlot meg og to barn. Jeg følte at livet mitt var nesten over og falt fra hverandre. Takk til Dr.Amiso som jeg møtte på nettet. En trofast dag, mens jeg søkte på Internett, så jeg etter en perfekt stavebeslag som kunne løse problemene mine. Jeg fant en serie vitnesbyrd om akkurat denne veiviseren. Noen mennesker vitnet om at han brakte eks-kjæresten tilbake, noen vitnet om at han gjenoppretter livmor, noen vitnet om at han kan kaste en spell for å stoppe skilsmisse, og så videre. Det var et bestemt vitnesbyrd jeg så, det var en kvinne som het Anna, vitnet om hvordan Dr.Amiso brakte henne tilbake til sin tidligere kjæreste på mindre enn tre dager og på slutten av vitneforklaringen droppet e-postadressen til Dr.Amiso. Etter å ha lest alt dette, bestemte jeg meg for å prøve Dr.Amiso. Jeg kontaktet ham og forklarte problemet mitt. På bare tre dager henvendte mannen min meg. Vi løser problemene våre, og vi er enda lykkeligere enn før. Dr.Amiso er virkelig en begavet og talentfull mann, og jeg vil ikke publisere den fordi den er en fantastisk mann ... Hvis du har et problem og leter etter en ekte og ekte veiviser for å løse det problemet for deg. Prøv den store Dr.Amiso i dag, for kreft- eller skilsmissesaker, Jobbfremme og suksess, Helse- eller ekteskapelige problemer, Vil du bli kjent i verden, vinne rettsaker, selskapet nekter å betale deg, noen form for problemer i det hele tatt, slutter å gråte, jeg fant ut at det å ta urtemedisinen sin best. vennligst kontakt Dr.Amiso på: herbalisthome01@gmail.com

    SvarSlett

TV stream

Norwegian Radio - Can be heared here.

Bangkokpost.com : Property

Music Weekly Asia

Thailand Hotels - Special Promotion offer

Flights to Bangkok

One Stop Real Estate Pattaya

Thai dating, Thai girls looking for love, dating and marriage.

Map

LINKS